Haberler

Gribal Enfeksiyona Meyve Kalkanı

Uzmanlar, soğuk havaların giderek kendisini daha fazla hissettirdiği bugünlerde gribal enfeksiyonlardan korunmak için bol meyve ve meyve suyu tavsiye ediyor.

Uzmanlar, soğuk havaların giderek kendisini daha fazla hissettirdiği bugünlerde gribal enfeksiyonlardan korunmak için bol meyve ve meyve suyu tavsiye ediyor.

Uzmanlar, vücudun dirençsiz anını kollayan hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetli, vücut direncini yüksek tutmak için sebze ve meyve tüketimindeki çeşitliliğin önemine işaret ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen '5 a day' (günde 5 öğün) kampanyası üzerinden değerlendirme yapan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, sağlıklı bir hayat için günde 5 porsiyon meyve tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Soğuk havayla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk oluşturan faktörlerin ortadan kaldırılması için C vitamini içeren ürünlerin tüketilmesi önem kazanıyor. Portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor. Portakal suyu aynı zamanda mükemmel bir potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak biliniyor.

NAR SUYU HÜCRELERİ YENİLİYOR

Nar, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. En zengin meyveler' arasında tanımlanan nar, kalsiyum, B6, B9 ve C vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyan bileşikler yönünden oldukça zengin. Son zamanlarda oldukça popüler olan nar suyu, söz konusu antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık ve savunma sisteminin güçlendirilmesinde önemli rol oynuyor. Her geçen gün nar ve nar suyu tüketiminin bazı kanser türleri ile ilişkisinin incelendiği yeni ilmi araştırmalar yayınlanıyor. Bu sonuçlara göre narın ve suyunun tüketiminin hücre yenilenmesinin oldukça önemli olduğu, meme, prostat ve kolon kanseri hastalıklarında, hem iltihabı önleyen özelliği, hem de antioksidan etkisiyle hastalığın ilerlemesini yavaşlatabildiği iddia ediliyor.

ELMA ZİHİN YORGUNLUĞUNU GİDERİYOR

Uzmanlar, elma suyunun bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip olduğunu ifade etti. B3 ile E vitaminleri ve potasyumdan zengin olan elma, grip - soğuk algınlığını tetikleyen bedeni ve zihni yorgunlukların giderilmesinde rol oynuyor. Vişne, ateşli hastalıklara karşı savaşta etkili rol oynuyor. Vişne ve suyu, asitleşen kanı temizlemeye yardımcı olarak ateşi düşürürken, A vitamini ve potasyum bakımından zengin.

Kayısı suyu, içerdiği A, E, B3 vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip, kan yapımına yardımcı oluyor. 8-10 adet kayısı (250 g) veya 30 gram kuru kayısı, yetişkin bir bireyin günlük A vitamini gereksinimin yüzde 100'ünü karşılıyor. Bir bardak kayısı suyunda bulunan 2 bin 300 mg b-karoten ise günlük A vitamini gereksiniminin 4-8 yaş grubu için yüzde 48'ini, 9-13 yaş grubu için yüzde 32'sini, 14 yaş ve sonrası erkekler için yüzde 21'ini, 14 yaş ve sonrası kadınlar için ise yüzde 27'sini karşılıyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Ebru Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title