Haberler

Görevden Dönen Korucular Kaza Yaptı: 2 Ölü, 5 Yaralı

Minibüsün kamyonlar çarpışması sonucu korucular 37 yaşındaki M. Sait Doğan ile 36 yaşındaki Süleyman Altun, hayatını kaybederken, 5 korucu da yaralandı.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde geçiçi köy korucularını taşıyan minibüsün kamyonlar çarpışması sonucu korucular 37 yaşındaki M. Sait Doğan ile 36 yaşındaki Süleyman Altun, hayatını kaybederken, 5 korucu da yaralandı. Kaza, saat 04. 00 sıralarında Midyat ile Şırnak'ın İdi İlçesi karayolunun 20'inci kilometresinde meydana geldi. Midyat ile İdil'in Karalar Beldesi'ndeki kırsal alanda tuttukları nöbetin ardından Midyat'a dönen koruculara taşıyan M. Sait Doğan yönetimindeki 47 LE 060 plakalı minibüs, karşı yönden gelen Lokman İlgün yönetimindeki 47 LA 843 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada koruculardan sürücü M. Sait Doğan iel Süleylan Altun, olay yerinde yaşamını yitirirken, Süleyman Doğan (52), Hüznü Altun (44), Lokman Yıldırım (34), Zeki Aktürk (48) ve Abdurrahman Doğan (47) yaralandı. Midyat Devlet Hastanesi'nde ilk tedavileri yapılan yaralılar Mardin Devlet Hastanesine sevkedildi.

KORUCULAR TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada yaşamını yitiren korucular M. Sait Doğan ile Süleyman Altun için Gölcük Mahallesi'nde Kola Mezarlığı Mesciti'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Saim Bağcı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Duru, İlçe Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül, daire amirleri ile şehit olan korucuların yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kaymakam Akkaya, ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek, acılı ailelere başsağlığı dilediğini ifade etti. Törende Midyat İlçe Müftü Vekili Mehmet Selim Naz, iki köy korucusunu elim bir trafik kazası sonucu şehit olduklarını belirterek, onları düzenlenen törenle şahadete uğurladıklarını söyledi. Vatan ve millet uğruna görev dönüşünde korucuların şehit olduklarını kaydeden Naz, hiç ölünün öldükten sonra dünyaya dönmek istemediğini ancak şehitlerin gelmek istediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title