Haberler

Görevden Alındığı İddia Edilen Enver Yılmaz Kimdir?

Güncelleme:

İstifa ettiği iddia edilen ve sosyal medya üzerinden Numan Kurtulmuş'u hedef alan paylaşımlarda bulunan AK Parti Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz kimdir?

AK Parti Genel Merkezindeki toplantıların ardından istifası istenen AK Parti Ordu Belediye Başkanı 'ın istifa etmediği ve twitter üzerinden de 'a yönelik paylaşımlar yaptığı iddia edildi. Yaptığı paylaşımları bir süre sonra sildiği de iddialar arasında.

ENVER YILMAZ KİMDİR?

AK Parti Ordu Belediye Başkanı , 20 Mart 1970 yılında Ordu'da doğdu. İlkokula, Aydınlar Köyü İlkokulu'nda başladı ve eğitimini H. Suphi Tanrıöver Ortaokulu'nda ve Ordu Lisesi'nde sürdürdü. 1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini 1992 yılında tamamladı.

Görevden Alındığı İddia Edilen Enver Yılmaz Kimdir?

HAKİMLİK VE AVUKATLIK YAPTI

Bir süre hâkimlik yapan Yılmaz, 1996'da hâkimlik görevinden ayrılarak Ordu ilinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, Fazilet Partisi İl Başkanlığı ve AK Parti Kurucu İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ordu'da birçok sivil toplum kuruluşunda ve vakıflarda görev aldı. Kasım 2002 ve Temmuz 2007'de yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Ordu Milletvekili, 2011 'de yapılan genel seçimlerde ise AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi.

Görevden Alındığı İddia Edilen Enver Yılmaz Kimdir?

DARBELERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONUNDA BULUNDU

TBMM'de divan üyeliği görevinde bulunan , AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekilliği ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer aldı. Adalet, Anayasa, Dilekçe ve Darbeleri Araştırma Komisyonları üyeliğinde bulundu ve 1960- 1971 Darbeleri Alt Komisyonu ve birçok alt komisyonda başkanlık görevini yürüttü. 2014 yılında yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Enver Yılmaz Ak Parti Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title