Haberler

Gönüllülük İşbirliği Protokolü" İmzalandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında "Gönüllülük İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Bakanlık binasında gerçekleştirilen imza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Müsteşar Faruk Özçelik, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bakanlık ve üniversite yetkilileri katıldı.

İmza töreni öncesinde protokolle ilgili bilgi aktaran Bakan Osman Aşkın Bak, "Damla Projesi'nin daha kapsamlı bir şekilde sahaya yansıtılması için İstanbul Üniversitesi ile protokolü neticelendireceğiz." dedi.

Türk milletinin genlerinde sosyal sorumluluk bilinci bulunduğunu dile getiren Bak, "Millet olarak düşeni kaldıran, mazluma elini uzatan ve sessizlere ses olan toplumumuz, başta akraba, arkadaşlık ve komşu ilişkileri çerçevesinde hakikaten gönüllü çalışmalara destek oluyor. Değerlerine sahip çıkan gençler istiyoruz. Üniversite gençliği toplumdan kopuk olamaz. İstanbul'da 910 bin üniversite öğrencisi var. Bu pilot çalışmayla İstanbul'da tüm gençlerimizin gönüllülük hareketine katılmasını sağlayacak adımları atmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gençlere güvendiklerini hatırlatan Bak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kendisine ve topluma yabancılaşan gençlik, başarılı olamaz. İstanbul Üniversitesi ile ilk adımı atmayı uygun bulduk. İlk adım olarak da protokol imzalayacağız. Topluma gençliğin enerjisi verilecek. Gençlerimizin hayata ve geleceğe dair planları çerçevesinde toplumun değerlerini, ihtiyaçlarını özümsemiş, sorumluluk üstlenebilen, sosyal sorumluluk bilincinde olan, vatanını, milletini seven, manevi değerlere sahip gençliği ortaya çıkarabilmek için böyle bir projeyi başlatıyoruz. Damla Projesi'nin çok büyük bir halkasını İstanbul Üniversitesi ile başlatıyoruz. Bunu başarılı bir şekilde yürüteceğimize inanıyoruz. Mahalli idareler, Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bu çalışmayı yürüteceğiz."

Bakan Bak'ın konuşmasının ardından projeyle ilgili görüşlerini aktaran İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, böyle bir projenin içinde olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi olarak araştırma hizmetlerini yerine getirdiklerini anlatan Ak, "Bu projeyle öğrencilerin, katkı sunacakları bilgi, beceri ve yeteneklerini, maddi ve manevi değerlerini artıracağına inanıyoruz. Millete karşı sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Topluma dokunmaya çalışıyoruz. Bunları da eyleme dökmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Mahmut Ak, "Bu da dünyayı kıskandırıyor. 25-30 milyon öğrencimiz, eğitim iklimi ve kuşağında bulunuyor. Bu çerçevede Damla Projesi, bir noktadan itibaren bizim de katkı sunduğumuz bir projeydi. Bizim birimlerimizin ve Bakanlığımızın hedefleri örtüşüyor. Amaçlarımız ve faaliyetlerimiz birleşti. Üniversite olarak 280 bin öğrencimiz var. Her biri için sosyal sorumluluk bilinci içindeyiz." şeklinde konuştu.

Projeyle üniversitedeki gençlerin bilimsel ve mesleki gelişimlerinin yanı sıra gönüllülük algılarının güçlendirilmesiyle toplumsal sorumluluklarının farkında olan bireyler yetişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu sayede toplumun geniş kesimlerinin ihtiyaç duyduğu sosyal ve toplumsal hizmetlerin yerine getirilmesine destek olunmasında ve gönüllülük faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılmasında iş birliği yapılması hedefleniyor.

Konuşmaların ardından taraflar protokole imza attı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Abdurrahim Boynukalın Mahmut Ak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title