Haberler

Gönüllü Kuruluşların Penceresinden Suriyeli Muhacirler…

Güncelleme:

Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği ev sahipliğinde, Merinos Göl Park Sosyal Tesisleri'nde Suriyeli muhacirler konusunu konuşmak için bir araya geldi.

Bursa'da yaşayan Suriyeli muhacirlerin iş, sağlık ve eğitim gibi konulardaki ihtiyaçlarının konuşulduğu toplantıya; Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan ve Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği Başkanı Arif Çelenk'in yanı sıra TBMM 24. Dönem Bursa Milletvekili İsmet Su, Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Duran ve Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhan Yamalı katıldı.

TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK ADIMLAR ATILDI…

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, Bursa'da yaşayan Suriyeli muhacirlere el uzatılması gerektiğini vurguladı. Bursa'daki Suriyeli Muhacirlerin son durumunun istişare edildiği toplantıda Burhan Sayılgan Suriyeli muhacirler konusunda Türkiye'de örnek olabilecek adımların Bursa'dan atıldığını ifade etti. Sayılgan, "Bursa'da Suriyeli muhacirlere yönelik iş, sağlık ve eğitim konularındaki çalışmaların başarısı karşısında çevre iller bizi ve çalışmalarımızı örnek almaktadır. Bu konu hakkında doğu ve güney doğudan gelen kardeşlerimizde çalışmalarımız hakkında bizden detaylı bilgi aldılar. Bizden edinilen bilgiler doğrultusunda, doğu ve güney doğuda yaşayan Suriyeli muhacirlere zorda olsa uygulamaya koyduklarını gözlemlemekteyiz. Suriyeli muhacirlere destek olma konusunda Bursa olarak iyi bir yerde olduğumuzu ve Bursa'ya da iyi bir ivme kazandırdığımızı düşünüyorum" dedi.

ARİF ÇELENK: TÜRKİYE'DE İLKİZ, İKİNCİSİ YOK…

Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği'nin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi veren Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği Başkanı Arif Çelenk de, "Suriyeli muhacirler konusunda yürüttüğümüz çalışmalarda Türkiye de bir ilkiz, ikincisi yok. Suriyelilerin kayıt altına alındığı ve bu konuda özen gösteren tek derneğiz. Güler yüzle karşıladığımız muhacirlerimizin adres kaydını yaptıktan sonra, hangi mesleği yapabileceğine kadar tüm bilgileri edinip iş konusunda da yardımcı oluyoruz. İş konusunda bütün Bursalı müteşebbisleri kutluyorum. Çalışmalarımızı ümmet şuuruyla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Akdeniz'de göç nedeniyle her gün insan öldüğüne değinen Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın ise, "Avrupa, Suriyeli gelmesin diye büyük çaba gösterirken bizler Suriyeli muhacirlere kucak açtık. Bu konuda Bursa örneği de Valiliğimizin büyük çabaları ve siz değerli insanların sayesinde tüm Dünya'ya örnek olabilecek büyüklüktedir. Suriyeli muhacirler konusuna evrensel yaklaşıp istişare etmemiz lazım. Siz sivil toplum kuruluşlarının rolü burada ön plana çıkmaktadır. Dedelerimizden öğrendiğimiz insani ve ahlaki değerlerimize sahip çıkarak görev ve ödevlerimizi yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Suriyeli muhacirler konusunun ele alındığı toplantı, Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan'ın, Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın'a hediye takdim etmesiyle sonlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmet Su Türkiye Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title