Haberler

Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı

Gölcük Belediyesi, Gölcük şehir merkezine 17 km uzaklıkta, İrşadiye (Beylik) köyüne sınır, 630 dönümlük Erikli düzü yaylasının, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden kiralanan bölümü üzerinde "Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı" nı hayata geçiriyor.


"Doğa İle İç İçe Bir Yaşam"

30 Ocak 2017 tarihinde yer teslimi yapılarak yapımına başlanılan tabiat parkı; Bakanlık tarafından onaylanan gelişim planına uygun olarak projelendirilen 40 dönümlük alan üzerinde, konaklama yapılabilecek Bungalov evlerin, piknik alanlarının, içerisinde kafeterya wc, mescit gibi bölümlerin yer aldığı iki ayrı idari binanın, çadır kamp alanının, seyir kulesinin, dört etaplı çocuk ve büyüklere yönelik macera parkının, yürüyüş parkurunun, kır lokantasının, yöresel ürünlerin satışının yapılacağı bölümlerin olduğu tesislerden oluşmaktadır.

Konaklama yapılacak Bungalov evler 15 adet olup, ahşaptan imal edilmiş, içerisinde 2 oda, solan- mutfak, duş, wc ve verandanın yer aldığı 45 metrekarelik evlerdir.

Çadır kamp alanı, vatandaşlarımızın çadırlarını kurup kamp yapabileceği bir alan olacak şekilde dizayn edilmiştir.
Yürüyüş parkuru 2700 metre uzunluğundadır. Dört etaptan oluşan çocuk ve büyüklere yönelik macera parkı, eğlenmek ve spor yapmak üzere hizmete sunulacaktır.

Böylelikle, kapsamlı bir kompleks halini alacak olan Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı projesi doğa ile iç içe güzel bir gün geçirmek isteyenlerin yeni adresi olacaktır.

Başkan Ellibeş "Belediyemizce çok önemsediğimiz projelerden biri"

Yapımı hızla devam etmekte olan Erikli Tepe Tabiat parkının çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Ellibeş, "Gölcük Belediyesi Eriklitepe tabiat parkı alanındayız. Bu bölgedeki 63 hektarlık alan Gölcük Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden kiralandı. Belediyemiz tarafından yapılan ihale sonucunda tabiat parkımızın uygulama alanları inşaatı devam etmektedir. Bu alan içersin de piknik alanlarımız, bungalov evleri gece kalabileceğimiz evlerimiz, restoranlar, kır kahvemiz, macera parkımız, çadır kamp alanlarımız, spor etkinlikleri alanı ve mescidlerimiz ile birlikte komple bir sosyal alana dönüştürüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında yaptığımız bu tabiat parkımızın ihalesini sekiz ay önce yaptık ve bu ihale sonucunda yüklenici firma hızla çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemizce çok önemsediğimiz projelerden biri, Kocaeli'ndeki ve şehir dışından gelecek olan insanların istifade edebilecekleri mükemmel bir tabiat parkını bu şekilde oluşturmaktayız. Desteklerinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüze ve Büyükşehir'imize teşekkür ediyorum. Ben bu vesile ile tabiat parkımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmamız bittiğinde tüm hemşerilerimizle, dostlarımızla ve tabiat parkımızı istifade etmek isteyen tüm vatandaşlarımızla burada buluşmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölcük Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title