Haberler

Gökyüzünde Kuşlara Eşlik Ettiler

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, 'Uçmayan Köy Kalmasın Projesi' kapsamında Yeşil Köy halkından 70 kişi uçakla tanışarak uçma keyfi yaşadı.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, ilçenin civar köylerinden, Yeşil Köy sakinleri uçma deneyimini yaşadı. Deneyimli pilotlar eşliğinde ortalama 4 bin feet yükseklikten uçurulan köy halkı gökyüzüyle buluşturularak, hem unutulmaz anlar yaşadı, hem de uçak içi ve dışından hatıra fotoğrafı çektirdi. Uçmayan Köy Kalmasın Projesi ile yaklaşık 15 dakika havada turlayan Yeşil Köy sakinlerinden 70 kişi, gerçekleştirilen uçuşun ardından yüzlerine heyecan, şaşkınlık ve mutluluk belirtileri yansıdı. Ayrıca kendi köylerini kuş bakışı görme fırsatı da yakalayan köy sakinleri, bulundukları alanın güzelliğini adeta yeniden keşfetti.

"Köyümüz yukarıdan çok güzel görünüyor"

İlk kez uçma deneyimini yaşan Yeşil Köy sakinlerinden Serpil Yüder, yaşadığı duyguları, "İlk kez uçağa bindim, çok eğlendim çok güzeldi. İsmet beye da çok teşekkür ederim bize böyle bir imkan tanıdığı için. Havada etrafı izledim. Köyümüz yukarıdan çok güzel görünüyor dağları, ovaları her şey çok güzel görünüyordu. Pilotumuzla fotoğraf çektirdim, bol bol kendi fotoğrafımı çektim" şeklinde ifade etti.

Yeşil Köy sakinlerinden Kadir Yüder, uçuştan memnun kaldıklarını belirterek, "Bugün uçmaya geldik. Uçuş güzeldi, memnunduk, hoşumuza gitti. Ali İsmet Öztürk'e teşekkür ederiz bize bu uçuşu sağladığı için. Güzeldi, korku filan yoktu. Daha önce uçağa binmedim ilk defa bindim" ifadelerini kullandı.

Yine Yeşil Köy sakinlerinden Mehmet Topbaş ise, yaşadığı duyguları, "Çok güzel bir duygu. İnanın uçmayanlar için uçun diyorum. Havada uçmak, kuş bakışı gerçekten mükemmel" diyerek aktardı.

"3-5 sene önce burada, 'Siz uçağa bineceksiniz' deseydiler hayal gibi bir şeydi"

Yeşil köy Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıkaya da düzenlenen organizasyondan memnun olduklarını ifade ederek, "3-5 sene önce burada, 'Siz uçağa bineceksiniz' deseydiler hayal gibi bir şeydi. Biz bakıyoruz buradan uçaklar uçuyor. Vatandaş bir yere gittiğimiz da soruyor 'Uçağa bindin mi?' diye. Güzel bir organizasyon, geldiler köyümüze beni bilgilendirdiler. Ben de halkla irtibata geçtim, anons ettirdim işte çocuklar filan çok seviniyorlar. Ben de biraz yükseklik korkusu var onun için yerde kalmayı tercih ettim" şeklinde konuştu.

"Çevremizdeki köy sakinlerimizi ücretsiz olarak uçuruyoruz"

Uçmayan Köy Kalmasın Proje sorumlusu Işıl Görenoğlu, gerçekleşen etkinlikle ilgili bilgi vererek, projenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydetti. Görenoğlu, "Projemiz bir sosyal sorumluluk projesi. 'Uçmayan Köy Kalmasın' ismiyle yer alıyor. Uçmayan köy kalmasın projesi ile Sivrihisar'ın yakınındaki, çevremizdeki köy sakinlerimizi ücretsiz olarak uçuruyoruz" ifadelerini kullandı.

"70 kişi katıldı ve uçuş yaptı"

Ayrıca Görenoğlu, her yaştan insanın etkinliği katıldığını belirterek, "Çocuklar, gençler ve yaşlılar her yaştan, herkese açık etkinliğimiz. Onları uçaklarımızla, havacılıkla tanıştırıyoruz ve uçma keyfini yaşatıyoruz. Yeşil Köy'den şuana kadar 70 kişi katıldı ve uçuş yaptı alanımızda. Korkanlar da oluyor ama indikleri zaman keyifle ayrılıyorlar" diye konuştu.

"Yakın köylerimizden başlayarak, çevre halkımızı uçuracağız"

Yeşil Köy halkının gökyüzü deneyimi yaşadıkları uçaklardan da bahseden Uçmayan Köy Kalmasın Proje sorumlusu Işıl Görenoğlu, "Uçak çeşitlerimiz, Cessna 172 tipi bir uçağımız var, onunla üç kişiyi birden aile olarak uçurabiliyoruz. Ultralight uçağımız var, onunla tek kişi uçurulabiliyor. Bir de MD 500 helikopterimiz var, onunla da 3 kişi uçabiliyor. Yakında belirli tarih ve aralıklarla civar köylerimizi de tekrar uçuşlarımıza alacağız. Mümkün olduğunca ve hava şartları da elverdiği sürece yakın köylerimizden başlayarak, çevre halkımızı uçuracağız" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivrihisar Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title