Haberler

Mersin'in Tarsus ilçesindeki gizemli ev, definecilerin yeni adresi oldu

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçesinde, MİT gözetiminde 2016 yılında başlayıp bir yıl devam eden kazının yapıldığı "gizemli ev" olarak adlandırılan eve, defineci olduğundan şüphelenilen ve kimliği belirsiz grupların girip çıkması mahallede paniğe neden oldu. Vatandaşlar, terk edilen evde hala kazı yapıldığını iddia ediyor.

Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 13 Kasım 2016'da başlatılan kazı, 3 Kasım 2017'de sona erdi. Kazı yapan ekipler malzemelerini toplayıp, alandan ayrıldı. Müze Müdürlüğü yetkililerinin kazı alanında yaptığı incelemenin ardından yer teslimi gerçekleştirildi. St. Paul'ün İncili ve Kral Dakyanus'un hazinesinin arandığı da iddia edilen kazıyla ilgili uzmanlar tarafından bir rapor hazırlanarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki gizemli ev, definecilerin yeni adresi oldu

HARABEYE DÖNEN EV GİZEMİNİ KORUYOR

82 Evler Mahallesi'nde 3'üncü derece arkeolojik SİT alanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarına ilişkin 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunda, kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı vurgulandı. Kazının ardından harabeye dönen ev gizemini korurken, mahalleli kimliği belirsiz kişilerin eve girdiğini iddia ederek, yardım istedi.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki gizemli ev, definecilerin yeni adresi oldu

"KAÇAK DEFİNECİLERİN KAZI YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Kazı yapılan evin yanındaki evde yaşayan 3 çocuk annesi Müzeyyen Atasever, "Kazıyı bitirip gittiler, şimdi korku içinde yaşıyoruz. Evimizde çatlaklar oluştu. Can güvenliğimiz yok. Terk edilen eve zaman zaman gelen kişiler var. İçeride hala kaçak definecilerin kazı yaptığını düşünüyoruz. Girip çıkanları komşularımız görmüş. Biz de şüpheli birilerini gördüğümüzde polisi arıyoruz. Buraya güvenlik istiyoruz" dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki gizemli ev, definecilerin yeni adresi oldu

MAHALLELİ GELİP GİDENLERDEN RAHATSIZ

Mahalle muhtarı İsmet Altunkanat da vatandaşların gelen gidenden dolayı huzursuz olduğunu söyledi. Kazının yapıldığı sokakta yaşayan vatandaşların evlerini terk ettiğini belirten muhtar Altunkanat, "Sokakta bulunan evlerde çatlak oluştu. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

82 Evler Mahallesi Tarsus Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500

Yorumlar (18)

Nur:

Devlet neden vatandaşını madur ediyor? Evleri kazı nedeniyle çatlayan ailelere yardım edilmeli

14
2
yanıtYanıtla
BİRİLERİ:

BİRİLERİ ORADAKİ HAZİMNEYE ÇÖKTÜ NETTTT

13
2
yanıtYanıtla
tarakbaşı:

Konunun durumun ne olduğunu açıklığa kavuşturacak bir Allah ın kulu yetkili yok mu?

10
3
yanıtYanıtla
TELESKOP:

Madem kazi isi bitti devletin gizlilik gerektirecek bir sebebi yok neden ne oldugunu net bir sekilde aciklamiyorlar. Bizim ulkede her sey gizli sakli yapiliyor.

9
0
yanıtYanıtla
Birilerinin Cebinde:

Milletvekili bile alınmadı oraya zamanında kimlerin cepleri doldu bakalım.

7
1
yanıtYanıtla
bos yorum:

ne cahılsın ya

yanıt0
yanıt3
Asil:

Sit alanı ise korunsun değil ise yıkın evi yenisini yapsınlar

6
1
yanıtYanıtla
adnan:

NE EVMİŞ ARKADAŞ YAHU. . . . KAÇ FİLMLİK MALZEME ÇIKTI. . . BANA KALSA BİR CAFE-RESTORAN AÇARDIM. . ADI: GİZEMLİ EV CAFE

6
1
yanıtYanıtla
cinci hoca efendi:

o evde cin var, cinler vesvese yaratıyor

2
5
yanıtYanıtla
funda:

o evde büyük miktarda altın tespit edildi, Bizzat bu definecilerin başına bela olan bilal ve adamları tarafından gereken yapıldı

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title