Haberler

Giresun Ziraat Odası Kongresi

Giresun Ziraat Odası'nda iki listenin yarıştığı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ticaret Sanayi Odası salonunda gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Musa Keskin ile Nurettin Karan başkanlığındaki listeler yarıştı.

Kongrede Divan Başkanlığı'nı yapan Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Özer Akbaşlı, bir dönem 2 TL'den satılırken, 7 TL'den satılması için mücadele verdikleri fındığın bugün 20 TL'den alıcı bulduğunu söyledi.

Akbaşlı "Dünyada her üretici ürettiği ürünün fiyatını belirlerken bizler fındığın fiyatını belirleyemiyorduk. Benim de bir dönemler başkanlığını yaptığım Ziraat Odası'nın çalışmaları sonucu fındıkta önemli mesafeler kat ettik.Devlet tarafından da fındık önemli destek aldı. Bunu sağlayan dönemin başbakanı bugünkü Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz.Biz bir zamanlar 7 TL'den satılsın diye mücadele ettiğimiz fındığın 20 TL'den satılması çok önemlidir. Çünkü biz üreticiler istediğimiz fiyatı kendimiz belirlemeliyiz. Fındığımızı satmak için kendimiz bir fiyat belirlemeliyiz" dedi.

Fındığın sadece ürünüyle değil, ağacıyla da üreticilere katkı sağlaması için takip ettikleri bir proje olduğunu belirten Akbaşlı "Dünyamız git gide kirleniyor.Devasa firmalar dünyayı kirlettikleri kadar havayı temizleyici projelere destek vererek temizleme zorunlulukları vardır. Bizde bunun karşılığında "Karbon Ayakizi" projesi kapsamında bir proje geliştirdik. Fındık ağacı hava kirliliğini temizleyen bir üründür. Bu nedenle havayı temizleyen ürün ürettiğimiz için destek alabilmenin çalışmasını yaptık. Devlet yetkilileriyle,dünyada bu işin ilgilileriyle görüştük. Sonuçta son 5 yıl içerisinde üretilen bahçeler için bu destek sağlanıyor. Ancak biz 5 öncesinden de yetişen bahçeler için destek arayışındayız. Bu proje gerçekleşmesi halinde bu dağlarda taşlarda yetişen her fındık bahçesi için dünyayı hava kirliliğinden temizlediği için üretici destek alacaktır" diye konuştu.

Kongrede konuşmaların ardından yapılan seçimde 2 oy geçersiz sayılırken, Musa Keskin başkanlığındaki liste 37, Nurettin Karan başkanlığındaki liste ise 46 oy alarak seçimi kazandı.

Seçimi kazanan Nurettin Karan Başkanlığı'ndaki listede yönetim kurulunda Ahmet Yılmazdemir, Mehmet Demir, Mustafa Demir, Ercan Ayhan, Hüseyin Yılmaz, Mustafa Öztürk, Ali Aksu, Özcan Akkaya, Erdal Konal, Hüseyin Topatan, Halit Ayar, Ali Tanrıverdi, İzzet Kara, Cihat Dizdaroğlu, Kemal Kavi, Kadir Şen, Mustafa Algül, Yadigar Akyüz Hüseyin Aydınay ve Fikri Çayan yer aldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Mustafa Özer Akbaşlı Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title