Haberler

Giresun"Da Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Giresun'da vergi rekortmenleri ödüllerini aldı.2011 Kurumlar ve Gelir Vergisinde dereceye giren firma ve kişiler, dün akşam bir otelde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Giresun'da vergi rekortmenleri ödüllerini aldı. Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde

2011 Kurumlar ve Gelir Vergisinde dereceye giren firma ve kişiler, dün akşam bir otelde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz, Bekir Ergök, Giresun Defterdarı Sedat Ayyıldız, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Daire Müdürleri ve işadamları katıldı.

Törende konuşan Defterdar Sedat Ayyıldız,"Bakanlığımızın vergi haftasında ki en büyük amacı vatandaşımızı ve özellikle okuyan öğrencilerimizi geleceğe yatırım yapma anlamında vergi bilincini sağlamaktı ve bunu başardığını görüyorum" dedi.

Ayyıldız, "2012 yılında topladığımız vergi 427 milyon TL tahsil ettiğimiz vergi 374 milyon TL yani tahakkuk ettiğimiz verginin yüzde yetmiş beşini tahsil ettik. Vatandaşımız artık şunu söyleyebiliyor, evet ben bu ülkede ticaret yapıyorsam az veya çok bir şeyler ödemem gerekiyor imajını oluşturdu ve oluşuyor. Bununla ilgili olarakta çalışıyoruz. Ben mükelleflerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise konuşmasında,

"Her yıl yapılan Vergi Haftası gerçekten devletin uygulamaya koyduğu en güzel prensiplerden biri. Artık Türkiye'de devlet tam anlamıyla uyandı. Hemde öyle bir uyandı ki bu uyanış Türkiye'yi 10 veya 9 sene sonra ekonomik bakımdan dünya da ilk 10'na girecek duruma getirecek. Bahtiyarlığımız sizin sayenizde. Çünkü idare gücünü paradan alır parada vergi ile ulaşır, kendiliğinden devletin kasasına para girmez. Ancak iş adamlarımızın, ticaret erbabımızın vermiş olduğu o güzelim paralarla ve o paraların güzel yerlere harcanması ülkeyi güçlü kılar. Bakın Giresun'umuz da yüzde yetmiş beş vergi tahsilatı var. Bu rakam gerçekten büyük bir rakam. Türkiye"de tahsilatta 81 ilde 26. sırada bulunmak gerçekten güzel bir olay, vergi alma yönünden de 37. sırada olmak o da güzel" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2011 vergilendirme dönemi içinde kurumlar vergisi rekortmeni Cenap Damcı, gelir vergisi rekortmeni Osman Feridunoğlu ve gelir vergisi gayrimenkul sermaye iradı rekortmeni Salih Alaşalvar'a Vali Şahin tarafından plaket takdim edildi. Vali Dursun Ali Şahin,Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Defterdar Sedat Ayyıldız tarafından Gecede aynı zamanda

Vergi haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan resim, şiir, santranç ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve başarılı personellere de ödüller verildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Şahin Sedat Ayyıldız Kerim Aksu Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title