Haberler

Gezi'de Gözünü Kaybetti, Suruç'ta Bacağından Yaralandı

Güncelleme:

Gezi Parkı protestoları sırasında yüzüne isabet eden gaz fişeği nedeniyle gözünü kaybeden 28 yaşındaki Çağdaş Küçükbattal, Suruç'ta düzenlenen bombalı saldırıda da bacağından yaralandı.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Çağdaş, Berkin Elvan için ağaç dikmek, çocuklar için bir kütüphane inşa etmek ve savaşın acılarını yaşayanlarla dayanışmak için Suruç'a İstanbul'dan giden gençler arasında yer alıyordu. Patlamada ayağı kırılan ve kalçasına şarapnel parçaları saplanan Çağdaş'ın sağlık durumu iyi.

GEZİ EYLEMLERİNDE GÖZÜNÜ KAYBETMİŞTİ

Radikal'de yer alan habere göre, Gezi protestolarının yayıldığı akşam olan 31 Mayıs'ta Tarlabaşı'nda toplananların en önünde bulunan Küçükbattal, polis tarafından atılan gaz fişeğinin yüzüne gelmesi sonucu gözünü kaybeden ilk kişi oldu. Üç kez ameliyat olmasına rağmen sağ gözü kurtarılamadı. Olaylardan aylar sonra 4 Kasım 2013 günü evinden çıktığı sırada polis tarafından gözaltına alındı. Gerekçe Gezi olayları ve daha öncesinde katıldığı bir eylemden dolayı terör örgütü üyeliği suçlamasıydı.

EV HAPSİYLE CEZALANDIRILDI

Çağdaş Küçükbattal, Gezi eylemleri nedeniyle 34 kişiyle beraber yargılandı. Ancak tedavisi nedeniyle iddianamesi hazırlanana ve dava açılana kadar 6 ay boyunca ev hapsiyle cezalandırıldı. Bu süreçte sürekli hastaneye gitmek zorunda olmasına rağmen ayağında elektronik kelepçe takılarak evden çıkışı yasaklandı. Çağdaş Küçükbattal, elektronik kelepçenin de ilk uygulandığı kişiler arasından yer aldı.

SEÇİMDE HDP'DEN ADAY OLDU

Ardından Halkların Demokrasi Partisi'nin İstanbul 1. Bölge'den 15'inci sıra milletvekili adayı oldu. Neden aday olduğu sorusuna o günlerde "HDP'nin talepleriyle Gezi'nin talepleri aynı. Gezi HDP'yi içerir, HDP de Gezi kitlesinin taleplerini. Gezi ruhunu Meclis'e taşımaya hazırlanıyoruz." diye yanıtlıyordu.

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Çağdaş Küçükbattal, patlamada hayatını kaybeden arkadaşlarının acısını içine gömerek hastaneden moral pozu verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Harran Üniversitesi Çağdaş Küçükbattal İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (136)

halk:

Biz evden işe işten eve helal lokma peşinde zor geciniyuruz bu adı lazım deyil nerde olay oraya koşuyor bunlar nasıl geciniyur kim besliyor bunları

160
4
yanıtYanıtla
osmanlı:

adam akıllanmamış

127
3
yanıtYanıtla
s.atk:

VATAN GÖREVİ YAPARKEN ŞEHİT OLANLARA .ÜZÜLMEYEN, PKK. YANDAŞI EYLEMLERE KATILAN MAHLUKATLARI ALLAHA HAVALE EDİYORUM.

122
4
yanıtYanıtla
Tuncay:

Burda o laga luga yorum yapanlar sizin onun kadar cesaretiniz varmi?

7
75
yanıtYanıtla
kitiltepeli:

BETER OL EMI DAHA LAYIGINI BULMADIN AMA DEVAM ET BULACAN INSALLAH

72
3
yanıtYanıtla
SEVİNÇ:

çekirge 2 sıçramış

18
55
yanıtYanıtla
Önce Türkiye:

Yedi canli pezevenk,bin yakinda devletten sakat yardimida alir,setefsiz

70
1
yanıtYanıtla
OSMANOĞLU HAKKI:

YÜCE RABBİMİN SOPASI YOKKİ KAFASINA VURSA. . . AYIK, AKILLAN, DİYOR. AMMA. . . .

21
41
yanıtYanıtla
gurbetci:

su testisi su yolunda kirilir. . .

57
1
yanıtYanıtla
....:

Ve hala akillaniyor.. ??

12
45
yanıtYanıtla
Tüm 136 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title