Haberler

Gezi Dayanışmasının 4 Üyesi İfade İçin Emniyete Geldi

Güncelleme:

Gezi Dayanışması üyesi 4 isim, eylemlerle ilgili yürütülen soruşturmada, savcılığın talimatı üzerine Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Gezi Eylemleri sırasında Gezi Dayanışması adına Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Şehir Plancıları Odası İstanbul Başkanı Tayfun Kahraman, Beyoğlu Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün ve mimar Derya Karadağ İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi. Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne çıkan 4 isme kanunsuz eylemlere katılmak, grupları yönlendirmek, açıklamalara çağrıda bulunarak olayların meydana gelmesine zemin hazırlamak suçlamasının yönetildiği öğrenildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tayfun Kahraman, "Suçlamalarla ilgili İnsanların bu alana çağrılması ve bu alanda oluşan şeyin bir suç olduğu yönündeydi." diyerek cevap olarak "Bizlerde bu suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmedik. Taksim Dayanışması'nın bir uç işlemek maksadıyla insanları buraya davet etmediğini böyle bir amacının olmadığını olamayacağını Taksim Dayanışmasının sadece buradaki tarihi Meydanı ve Gezi Parkı'nı korumak için bu alanda bir araya gelen sivil toplum örgütlerinden oluştuğunu söyledik" dediğini belirtti.

ŞİDDETİN KAYNAĞI TAKSİM DAYANIŞMASI DEĞİL

Şiddetin yönlendiricisi oldukları yönünde iddiaların olduğunu belirten ve suçlamayı kabul etmediklerini dile getiren Kahraman, "Şiddetin yönlendiricisinin Taksim Dayanışması değil başka kaynaklar olduğunu ve bu kaynakların soruşturulması gerektiğini söyledik" dedi.

ŞÜPHELİ OLARAK ÇAĞIRILDIK

Emniyet çıkışında konuşan Cem Tüzün ise, kendilerine toplantılara katılmak açıklamalar yapmak ve kamuoyunu yönlendirmek suçlamalarının yapıldığını dile getirdi. Tüzün açıklama yapmanın suç olmadığını da dile getirdi. Derya Karadağ çıkışta bir açıklama yapmayacağını belirtirken, bir basın mensubunun sorusu üzerine emniyete şüpheli olarak çağırıldıklarını söyledi.

HUKUKA AYKIRI BİR DURUMDUR

İfade veren 4 kişi emniyetten ayrılırken, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eyüp Muhçu, yaptığı açıklamada; "Cumhuriyet Savcılarının Taksim Dayanışması üyeleri hakkında, başbakanla görüşen heyet hakkında şüpheli olarak nitelenmesi ve soruşturmaya tabi tutulması tamamen hukuka aykırı bir durumdur. Eğer bu ziyaret, başbakanla yapılan görüşme, esas kabul ediliyorsa, bu toplantıya katılan kişilerin de şüpheli olması gerekir. Söz konusu olan barışı demokratik taleplerini, yaşanılır kent hedef çabalarını yürüten insanlara karşı bir haksızlıktır. Asıl olarak bir soruşturma yapılması gerekiyorsa bu süreçte tamamen barışçı amaçla çalışmalarını sürdüren ve yurttaşlara şiddet emrini veren, şiddet politikalarını uygulayan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmalıdır." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayfun Kahraman Taksim Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title