Haberler

Türk Hayırseverlerden Etiyopyalı Yoksullara Yardım- İstanbul'dan Bir Grup Hayırsever, Etiyopya'da...

- Türk hayırseverlerden Etiyopyalı yoksullara yardım İstanbul'dan bir grup hayırsever, Etiyopya'da yoksullukla boğuşan yüzlerce kişiye gıda ve giyim yardımında bulunduADDİS ABABA - Merkezi İstanbul'da bulunan Gönüllü Öğrenme Grubu Derneği, Deniz Feneri Derneği işbirliği ile Etiyopya'daki...

- Türk hayırseverlerden Etiyopyalı yoksullara yardım

İstanbul'dan bir grup hayırsever, Etiyopya'da yoksullukla boğuşan yüzlerce kişiye gıda ve giyim yardımında bulundu

ADDİS ABABA - Merkezi İstanbul'da bulunan Gönüllü Öğrenme Grubu Derneği, Deniz Feneri Derneği işbirliği ile Etiyopya'daki yüzlerce yoksula giyim ve gıda yardımında bulundu.

Türkiyeli yardımseverler, binlerce kilometre mesafedeki yoksullara yardımlarını sürdürüyor. Cami açılışında bulunmak amacıyla Etiyopya'ya gelen Deniz Feneri Derneği ve Gönüllü Öğrenme Grubu Derneği, Oromo Eyaleti Borana bölgesi Yabello kentine bağlı Simo köyü ve çevresinde yaşayan yüzlerce yoksula yardım eli uzattı. Köyde önceki gün cami açıp, 3 deve ve 2 inek kesen yardımseverler, dün de yoksullara giyim ve gıda yardımında bulundu. Yardımlarını alan 7'den 70'e Etiyopyalıların mutlulukları yüzlerini yansıdı. Çocuklar, aldıkları kıyafetleri hemen giyinirken, büyükler ise gıdalarını alarak, evlerinin yolunu tuttu.

"Belki de ilk defa 'yeniyi' gördüler"

Deniz Feneri Derneği Ankara Koordinatörü Hamit Kunt, buralarda Müslüman kardeşlerine yardım organizasyonları yaptıklarını belirterek, "İstanbul'dan Gönüllü Öğrenme Grubu Derneği ile beraber bu çalışmayı yapıyoruz. Bu köyde çok güzel bir mescit inşa ettik. Allah razı olsun kardeşlerimiz, buradaki kardeşlerimizi düşünerek, gıdalar ve kıyafetler de getirdiler. Bu yardımlarla ilgili şunları söylemek doğru olur, bu bölgeler yüzyıldır hızlıca Hristiyanlaşıyor. Osmanlı bu topraklardan çekildikten sonra misyonerler bu topraklarda sağlık, eğitim ve yardım alanında bu insanlara destek vererek, yanlarında görünerek insanları yerel dinlerinden Hristiyanlığa çevirmişler. Burası önemli değil ama asıl önemli olan şu, özellikle son 10-15 yıldır hızlıca Müslümanlar da Hristiyanlaşıyor bu topraklarda. Biz de gücümüz yettiğince en azından kendi bireysel görevimizi yapmak adına bu coğrafyalarda dolaşıyoruz ve kardeşlerimize elimizi uzatmaya, Türkiye'deki bağışçı kardeşlerimizin yardımlarına köprü olmaya çalışıyoruz. Yüzlerce aile gıda, giyim aldılar. Belki ömürlerinde ilk defa 'yeniyi' gördü bu insanlar" dedi.

"Burada ihtiyaçlar sınırsız"

Gönüllü Öğrenme Grubu Derneği Genel Başkanı Süleyman Erdemir ise, Etiyopya'nın Müslümanlar için ayrı bir öneminin olduğunu anlatarak, "İlk Müslümanlar sıkıştıklarında ilk hicret ettiği yer olan Habeşistan bize kucağını açmıştı. Bugün bu insanlarımıza bir nebze olsun katkısı olur mu diye düşünerek, erzak ve giyim yardımında bulunduk. Ancak burada ihtiyaçlar sınırsız. Tabi ki balık vermekten ziyade, balık tutmayı öğretmek anlamında da görevlerimiz var. İnşallah burada hem eğitime destek anlamında bir okul veya medrese yapmak hepimiz için ayrı bir önem taşıyor. Ayrıca buranın su ihtiyacı var. Yine kendilerini ekonomik olarak geçindirebilecek ihtiyaçsal anlamda ekim teknikleri öğretmek ve ektiklerini değerlendirmek anlamında yöntem ve bilgileri paylaşmamız lazım. Biz şimdilik ürün olarak gıda yardımı yapmaya çalıştık. Allah kabul etsin. Bu konuda bize destek veren, kendileriyle işbirliği halinde çalıştığımız Deniz Feneri Derneği'ne de teşekkür ederim" diye konuştu.

Etiyopyalı kadınlar ise, Türkiyeli yardımseverlere teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Etiyopya Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title