Haberler

Şehitler için sabah namazında dua edildi

Güncelleme:

Muş Merkez Camisi'nde, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için sabah namazında dua edildi. Camilerde bir araya gelen vatandaşlar, ellerini semaya kaldırarak şehitler için dua etti. İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, şehitlerimizi yad etmek için Kur'an-ı Kerim okudu ve şehitlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Program, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.

Şehitler için sabah namazında dua edildi

MUŞ - Muş Merkez Camisi'nde, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için sabah namazında dua edildi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için Merkez Camii başta olmak üzere kent genelindeki tüm camilerde sabah namazında dua edildi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından sabah namazı kılındı. Sabah namazında camilerde bir araya gelen vatandaşlar, ellerini şehitler için semaya kaldırarak dua etti. Vatandaşlarla birlikte sabah namazı eda eden İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, güvenlik güçlerinin Türkiye'nin sınır boylarında yıllardır teröristlerle mücadele verdiğini belirterek, "Türkiye'de ve yurt dışında sabah namazı kılınan bütün camilerde şehitler için program düzenlendi. Bu güzel cennet vatanımız, milletimiz ve mukaddesatımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yad etmek için Kur'an-ı Kerim okuduk. Şunu hepimiz biliyoruz, bu dünyadan göç edeceğiz. Ama bazıları var ki çok şanslı. Bu şanslı olanlardan biri de şehitlerimizdir. Çünkü Allah Kur'an-ı Kerim'de şehitlerimiz için 'Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz' buyuruyor. Bu güzel vatanımız ve şehitlerimize dua etmek için bir araya geldik. Efendimiz, şehitleri hiç unutmamış, unutulmasını da istememiştir. Şehitler ve şehitlerin geride bıraktığı evlatları, anneleri, babaları, çocuklar ve eşleri bizlere emanettir" dedi.

Program, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavet okunmasıyla son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Halil Demir Irak Muş Güvenlik Terör Genel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
title