Haberler

Her Akşam İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz İftar Veriyor

Her akşam ihtiyaç sahiplerine ücretsiz iftar veriyor Dükkanı küçük gönlü büyük esnafESKİŞEHİR - Eskişehir'de tantuni dükkanı bulunan Ömer Altun, Ramazan ayı boyunca her akşam ihtiyaç sahiplerine ücretsiz iftar verirken, her perşembe de polis, asker, gazi, şehit yakınları ve temizlik...

Her akşam ihtiyaç sahiplerine ücretsiz iftar veriyor

Dükkanı küçük gönlü büyük esnaf

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de tantuni dükkanı bulunan Ömer Altun, Ramazan ayı boyunca her akşam ihtiyaç sahiplerine ücretsiz iftar verirken, her perşembe de polis, asker, gazi, şehit yakınları ve temizlik çalışanlarına da tantuni ikram ediyor.

Basın Şehitleri Caddesinde faaliyet gösteren 'Tantunici Ömer Usta' her perşembe günü polis, asker, gazi, şehit ailelerine ve belediye temizlik çalışanlarına tantuni ve ayranı ücretsiz olarak ikram ediyor. Ayrıca her Ramazan ayında iş yeri önündeki kaldırımlara masalar konularak yaklaşık 200 kişiye ücretsiz olarak iftar veriyor. İş yeri sahibi Ömer Altun, sadece para kazanmak için bu işi yapmadığını, ihtiyaç sahipleri, polis, asker, gazi, şehit ailelerine ve belediye temizlikçileriyle ekmeğinin paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Fakirlikten geldiklerini, şimdide imkanları olduğunu ve bunu paylaşmak istediklerini belirten Ömer Usta, "7 yıldan beri her perşembe gazi, şehit ailelerine, polis, asker ve temizlik görevlilerine ücretsiz olarak tantuni ve ayran ikram ederken, her ramazanda 30 gün ihtiyaç sahiplerine ücretsiz iftar veriyoruz. Fakirlikten geldik şimdide imkanlarımız var bunu paylaşmak istiyoruz. Paylaşırken de güzel yerlerde paylaşmak istiyoruz" dedi.

"7 yıl önce ihtiyaç sahibi bir vatandaşın Ramazan ayında yemek var mı" demesinden sonra böyle bir uygulamaya başladığını vurgulayan Altun, "Bir Ramazan günü ikram hazırlarken, bir kişi geldi yemeğiniz var mı dedi, var dedim, o gün ücretsiz yemek vermeye başladıktan sonra rahmetli babamın hayrına, o gün bugündür ihtiyaç sahiplerine iftar veriyorum. Bunu nasıl yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerini buluyoruz. Evlerine gidip, garibanları bulup 30 gün boyunca dükkanımıza davet ediyoruz. O zaman daha makbule geçiyor. Gelemeyenlere de evlerine götürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu hayrı yaparken çok farklı bir duygu yaşadığını anlatan Ömer Usta, "Bu hayrın vermiş olduğu duygu bambaşka, onu anlatamam size, ben burada bir iftar veriyorum, ben iftarımı herkes gittikten sonra açıyorum. Onun duygusu çok farklı, o orucu açmak bir başka oluyor. Ben 2 ay önce umreye gittim, oradaki hissi duyguyu ben burada hissediyorum. O duyguyu buradaki vatandaşlarla paylaşarak yaşıyorum" diye konuştu.

Eşine bu hayır işinde destek olmaya çalıştığını dile getiren Zeynep Altun, "Kolay değil ama zevkle bu işi yapıyorum. Diyorlar ya eski Ramazanlar nerede diye, işte eski Ramazanlar Ömer Usta'da, buyurun hepinizi bekliyoruz. Bu iş yapmak güzel, bununla uğraşmak, emek harcamak, hiç tanımadığınız insanlara hizmet etmek ayrı bir duygu" şeklinde konuştu.

Hayırsever esnaflardan Ömer usta yine geleneği bozmayıp ihtiyaç sahiplerine her yıl olduğu gibi yine iftar yemeği verdiğini belirten esnaflardan Gökhan Özcan, "Bizleri de gururlandırıyor. Herkes sebepleniyor, seviniyor, sevindiriyor. Sadece ramazanla kalmayıp, diğer günlerde de belediye temizlik işçilerine, polislere, askerlere hizmet veriyor" dedi.

Belediye temizlik işlerinde çalışan Serkan Narlı, "Ömer Usta her perşembe bize böyle ikramda buluyor. Suyumuz, çayımız, yemeğimiz olsun her türlü ihtiyaçlarımız karşılıyor. Ramazan ayında bizi, polisi, askeri de unutmadığı için kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İftarda bir araya gelen vatandaşlar ise, uygulamadan hayli memnun olduklarını söylediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ömer Altun Ömer Usta Eskişehir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
title