Haberler

Gaziantep'teki Hollanda'nın Nijmegen Kentinin Adını Taşıyan Caddenin İsmi Değiştirildi

Gaziantep'teki Hollanda'nın Nijmegen kentinin adını taşıyan caddenin ismi değiştirildi Caddenin isminin değişmesini öngören teklif için Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin yanı sıra CHP'li üyeler de evet oyu kullandı.

Gaziantep'teki Hollanda'nın Nijmegen kentinin adını taşıyan caddenin ismi değiştirildi

Caddenin isminin değişmesini öngören teklif için Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin yanı sıra CHP'li üyeler de evet oyu kullandı.

-

GAZİANTEP - Gaziantep'teki Hollanda'nın Nijmegen kentinin adını taşıyan caddenin ismi bugün toplanan belediye meclis üyelerinin kararı ile değişti. İsmin değişmesine Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin yanı sıra CHP'li üyeler de evet oyu kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri mart ayı dönem toplantısının 2. birleşiminde 66 gündem maddesi oylandı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında Büyükşehir Meclis Salonunda yapılan toplantıda, Hollanda'nın, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya uyguladığı tutumunun ardından, Gaziantep'in Osmangazi Mahallesi'ndeki Nijmegen caddesi isminin Özgürlük Caddesi olarak değiştirilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi

Oturuma yöneten Başkan Toprak, kararın oy birliği alındığı belirterek, caddesinin isminin Özgürlük olduğunu ifade etti. Oylamada teklifin kabulü için oy kullanan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu, "Almış olduğumuz bu karar nedeniyle tüm arkadaşları kutluyorum. Kentimize özgürlük caddemizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Diğer maddeler

Toplantıda 66 gündem maddesi oylanırken, 48 madde oy birliğiyle, 16 madde oy çokluğuyla kabul edildi. 2 maddenin ise raporları henüz hazır olmadığından komisyona süre verilmesine karar verildi.

(LO-SD-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Osman Toprak AK Parti Hollanda Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title