Haberler

Binlerce Ülkücü Sarıkamış Şehitlerini Andı

Binlerce Ülkücü Sarıkamış şehitlerini andı Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak: "Sarıkamış, düşmandan önce Allah'a teslim olanların hikayesidir"KAYSERİ - Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, binlerce ülkücü Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.

Binlerce Ülkücü Sarıkamış şehitlerini andı

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak :

"Sarıkamış, düşmandan önce Allah'a teslim olanların hikayesidir"

KAYSERİ - Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, binlerce ülkücü Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen anma yürüyüşü Erciyes Üniversitesi'nde başladı. Burada toplanan binlerce ülkücü, Talas Bulvarı üzerinden Kartal Şehitliği'ne doğru Kur-an'ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde yürüdü. Ellerinde bayraklarla zaman zaman sloganlar atan Ülkücüler, Cumhuriyet Meydanı'na gelerek İstiklal Marşı okudu.

"Sarıkamış, düşmandan önce Allah'a teslim olanların hikayesidir"

Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, "Rus işgali altındaki Sarıkamış ve civarını kurtarmak maksadıyla, Harbiye Nazırı ve Başkumandan Vekili Şehid-i Ala Enver Paşa'nın emirleriyle yola çıkan şanlı ordumuz, hem kış şartlarıyla hem de düşmanla amansız bir mücadeleye girmiştir. Allahuekber Dağlarını aşmaya çalışan Mehmetçiklerimiz maalesef tifüs, kolera gibi salgın hastalıklar ve hava şartları nedeniyle şehadete kavuşmuştur. Her savaş yaralayıcıdır lakin Sarıkamış Harekatı kurşun dahi atamadan toprak olan yiğitleriyle, necip milletimiz için ayrı bir üzüntü kaynağı olmuştur. Bir Rus kumandan hatıratında şu ifadelere yer vermiştir; 'Allahuekber Dağlarındaki son Türk müfrezesini esir alamadım. Zira bizden çok evvel Allah'a teslim olmuşlardı'. Kayserimizden de birçok Mehmetçik bu harekata katılıp şehadet şerbetini yudumlamıştır. Sarıkamış, düşmandan önce Allah'a teslim olanların hikayesidir. Verilen emri sorgulamadan, şartlar ne olursa olsun yerine getirmeye çalışan Mehmetçiğin üzerine örtülen beyaz örtüdür. Allahuekber Dağlarını aşıp düşman işgali altındaki kardeşlerine koşma niyetiyle yola koyulup şehadete koşan yiğitlerin yatağıdır Sarıkamış. Bugün Erciyes'in eteklerinde yüzümüze çarpan rüzgar, biz Kayseri'nin bozkurtlarına Sarıkamış'ın inanmışlığını ve hüznünü hissettirmektedir. Büyük bir bilinç ve gururla ifade ediyorum ki ülkücü hareket, Allahuekber Dağlarına büyük bir inançla yürüyen şehitlerin izinde vatanı ve devleti için koşar adım yürümektedir. Ülkücü hareket, aynı kararlılık ve azimle Kerkük için, Kudüs için ve cümle mazlumlar için mücadelesine devam edecektir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından 'ülkücü yemini' eden binlerce kişi daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Volkan Çolak Sarıkamış Kayseri Genel Haberler

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Gürültü tartışmasında kan aktı! Ağabey kardeşini silahla vurarak öldürdü

Gürültü tartışmasında kan aktı! Ağabey kardeşini silahla vurarak öldürdü

Bakmadan Geçme

Memur, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri Temmuz maaş zam oranı belli oldu mu? 2024 Temmuz zam oranı ne olacak? BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? #129492 Babalar günü hangi gün, Haziran'ın kaçında? #127873 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ 2024! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi sorgulama Fenerbahçe seçimi ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe başkanlık seçimi hangi gün, nerede yapılacak? Burcu Kara ne ameliyatı oldu? Burcu Kara'nın sağlık durumu nasıl? Işın Karaca kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Işın Karaca kaç yaşında, nereli? Işın Karaca biyografisi! Zaha, Galatasaray'dan ayrılıyor mu? Zaha sosyal medya hesabında ne paylaştı? Ali Koç kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Koç kaç yaşında, nereli? Ali Koç biyografisi! 7 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… DİLAN POLAT DAVASINDA YENİ DETAY! Dilan Polat davası hakimi neden çekildi? Dilan Polat'ın avukatı ne dedi, hakim neden davadan çekildi? Kızılcık Şerbeti izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölüm ne zaman, saat kaçta? Resmi Gazete'de Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı atama kararı! Resmi Gazete bugün (7 Haziran) kararları neler? 7 HAZİRAN YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, TRT, NOW Cemal Reşit Rey Konser Salonu nerede? Hangi okul öğrencilerin üzerine dev ekran düştü? GELİNİM MUTFAKTA 7 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

title