Haberler

9 Yaşındaki Engelli Kız Çocuğunun Karne Üzüntüsü

9 yaşındaki engelli kız çocuğunun karne üzüntüsü Mardin'de engeli nedeniyle okula devam edemeyen Fikriye Nur Esin, karne alamamanın üzüntüsü yaşıyor Esin, akranları gibi okula giderek eğitim görmek istiyorMARDİN - Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde 9 yaşındaki engelli Fikriye Nur Esin, okula...

9 yaşındaki engelli kız çocuğunun karne üzüntüsü

Mardin'de engeli nedeniyle okula devam edemeyen Fikriye Nur Esin, karne alamamanın üzüntüsü yaşıyor

Esin, akranları gibi okula giderek eğitim görmek istiyor

MARDİN - Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde 9 yaşındaki engelli Fikriye Nur Esin, okula devam edememenin ve karne alamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Akranları gibi okula giderek eğitim görmek isteyen Esin, gazeteci olmayı hayal ediyor.

Merkez Artuklu ilçesi Kabala Mahallesi'nde ikamet eden ve ilkokul 2'nci sınıfa kadar eğitim görebilen 9 yaşındaki engelli Fikriye Nur Esin, okula devam edemediği için büyük üzüntü yaşıyor. 4 çocuklu Hüseyin ve Kadriye çiftinin 3'üncü çocuğu olan Esin, akranları gibi okula giderek, eğitim görmek istiyor. Gazeteci olmayı hayal eden Esin ve ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Öğretmeniyle yaşanan sorun nedeniyle kızlarını bu yıl okula yollayamadıklarını ileri süren anne Kadriye Esin, "Öğretmeni kendisiyle engelli olduğu için ilgilenmiyordu. Kendisini okul müdürüne de şikayet ettik. Sürekli kendisine bağırıyordu. Bize, 'kızınızı başka okula gönderin. Benim yanma getirmeyin' diyordu. Bu yüzden okula gönderemedik bu yıl. Bütün çocuklar karne alacak kızım alamayacak. Karne almayı çok istiyordu. Engelli olduğu için okuldan geri kalsın istemiyorum. Onun da okumaya hakkı var. Eğer kızım engelli olmasaydı, gelip, 'neden okula göndermiyorsun' diyeceklerdi. Ama engelli olduğu için istemiyorlar onu. Tek istediğim vatana hayırlı bir evlat olsun. Cumhurbaşkanından bu konuda yardım bekliyorum" dedi.

"Herkes karne alacak ben alamayacağım"

Karne alamamanın üzüntüsünü yaşayan Fikriye Nur Esin ise, "Yarın herkes karne alacak ben alamayacağım. Okulumu seviyorum. Benim arkadaşlarım olsun istiyorum. Ben okula gitmiyorum, eğer gitsem arkadaşlarım olurdu. Gazeteci olacağım çünkü gazeteciler çok iyi. Ne olur bana yardım edin. Çünkü ben engelliyim. Engelliyim diye beni kabul etmiyorlar" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı'nın telefonla ulaştığı okul yetkilileri ve öğretmen iddiaları yalanladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kabala Mardin Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title