Haberler

700 yıllık Ceneviz Surları'nın son hali havadan görüntülendi

Güncelleme:

700 yıllık Ceneviz Surları'nın son hali havadan görüntülendi Cenevizlilerden kalan 700 yıllık surlar tehlike altındaİSTANBUL - Beyoğlu'nda bulunan Cenevizliler'den kalan surlar can çekişiyor.

700 yıllık Ceneviz Surları'nın son hali havadan görüntülendi

Cenevizlilerden kalan 700 yıllık surlar tehlike altında

İSTANBUL - Beyoğlu'nda bulunan Cenevizliler'den kalan surlar can çekişiyor. Yaklaşık 700 yıllık tarihi surların son hali ise havadan görüntülendi.

Beyoğlu'nda bulunan 13'üncü yüzyılda Cenevizliler tarafından yapılan Galata surları adeta can çekişiyor. Surların belirli bölgelerindeki açılmalar dikkat çekerken vatandaşlar tarihi surlar için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Öte yandan Galata Kulesi ve çevresindeki yaklaşık 700 yıllık tarihi surlar havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde surların son hali de gözler önüne serildi. Tarihi surlardaki açılmalar devam ederse surların üzerinde bulunan Saint Pier Kilisesi de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

"Aslında burası çok önemli bir yer, kimse bilmiyor gelmiyor"

Tarihi surların tehlike altında olduğuna dikkat çekerek bir an önce onarılması gerektiğini ifade eden Celil Tunç, "Burası eskiden otoparktı tarihi yerler zarar görüyor diye otoparkı kaldırdılar. Şuan boş bir arazi hafta sonu özellikle kiliseye yabancılar geliyor. Onların dikkatini çekiyor, çok arada kaldığı için de belli olmuyor. Aslında burası çok önemli bir yer. Kimse bilmiyor gelmiyor, ticaret merkezi olduğu için fazla gelen giden de olmuyor. Bu cadde de çok tarihi eser var. Bu kadar güzel bir alanımız var değerlendirilmesi gerekiyor. Hiç bakan yok, onarım yok" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Beyoğlu Galata Genel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title