Haberler

Genel Seçime Doğru

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "MHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak.

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "MHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak. Türkiye'ye yakışan da budur" dedi.

Edis, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Terme ilçesinde işçilerle de bir araya geldi.  İşçi haklarının MHP iktidarında verileceğini ifade eden Edis, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Samsun'da da işsizliğin olduğunu belirtti.

Taşeron işçilerin sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Edis, "İşçilerimizin hak arama eylemleri sonuçsuz kalıyor. Gençlerimiz gelecek kaygısıyla bir gün sonrasını bile hesaplayamıyor. Bu durum ise toplumda şiddeti tetikliyor" şeklinde konuştu.

MHP'nin iktidarında taşeron işçi olmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Edis, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. Biz, emekten, alın terinden, kazançtan yanayız. Herkesin kazanmasını, herkesin üretmesini, her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu herkes çalışırken geleceğe umutla bakmalı, geleceğini 'yarın ne olacağım' diye bir kaygı üzerine kurmamalı. Geleceğini güven içinde inşa etmeli. Bunun yolu da taşeron işçiliği bitirmektir. MHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak. Türkiye'ye yakışan da budur. MHP olarak biz, bu sözümüzün arkasında duracağız."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Hüseyin Edis Samsun Terme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title