Haberler

Genç Kız Hikayeleri" ile Rüyaları Gerçek Oldu

Üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Aylem Güngördü, dünyanın en büyük hikaye paylaşma platformu kabul edilen 'wattpad'te paylaştığı hikayelerinin ilgi görmesiyle hayatı değişti.

Üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Aylem Güngördü, dünyanın en büyük hikaye paylaşma platformu kabul edilen 'wattpad'te paylaştığı hikayelerinin ilgi görmesiyle hayatı değişti. Kaleme aldığı 'genç kız hikayeleri'nin 2 milyonun üzerinde okunması Güngördü'ye yazarlık yolunu açtı. Yayınevlerinin dikkatini çekmeyi başaran genç yazar, ilk romanı 'Az Mantıklı Konuş'un yayımlanmasıyla en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Aylem Güngördü, 3. CNR Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla biraraya geldi. Genç yazar, kitabına gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduğunu söyledi.

İSİMSİZ YAZARLARIN KEŞFEDİLMESİ

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Aylem Güngördü, kendisi gibi hikaye yazan birçok kişinin keşfedilmesini sağlayan wattpad için "İsimlerini duyurmak isteyen yazarların keşfedilmesi açısından bu müthiş bir platform" tanımını yaptı. Güngördü, "Hikayelerimizi bu siteye koyuyoruz, isteyen herkes ücretsiz okuyabiliyor. Okurlar, istedikleri hikayeleri beğeniyor, yorum yapıyor, fikirlerini paylaşıyor. Yayınevleri de bir şekilde buralarda paylaşılan hikayeleri görüp beğendiklerini basıyorlar" ifadelerini kullandı.

'AZ MANTIKLI KONUŞ'U ANLATTI

Çocukluğundan itibaren yazdığı küçük küçük hikayelerle edebiyata olan ilgisi sürekli arttığını kaydeden Aylem Güngördü, kendisine yazarlık yolunu açan süreci ve ilk romanıyla ilgili olarak "Kitap yazma isteğim hep vardı. Kısa kısa hikayeler, denemeler şeklinde yazıyordum. 'Wattpad' sayesinde yazdıklarımı sosyal medyada paylaşma şansı buldum. 'Az Mantıklı Konuş' adlı ilk romanım wattpad'te yayımlandıktan sonra Papillon Yayınevi bu kitabı yayımlamak istedi. Yaptığımız sözleşmenin ardından ilk baskı Aralık 2015'te yapıldı. Kitabım o ay, çok satanlar listesinde ilk 100'e 41. sıradan girdi. Ardından ikinci basım gerçekleşti. Kitaplarıma yoğun bir ilgi var. Çıktığı ilk günden itibaren olumlu tepkiler aldı" diye konuştu.

"İPEK ONGUN OKUYARAK BÜYÜDÜM"

Genç kız edebiyatının usta isimlerinden İpek Ongun'un kitaplarıyla büyüdüğünü belirten Güngördü, "Dünya klasiklerini okumayı çok seviyorum. Son dönem yazarlardan Elif Şafak, Orhan Pamuk'u okuyorum. Çok satanlar listesine giren kitapları yakından takip ediyorum. Kendimi edebiyatta daha fazla geliştirmek istiyorum. Yazım dilimi geliştirmek, daha fazla okuyucu kitlesine ulaşmak için çaba sarfediyorum" diye konuştu.

MAYIS'TA İKİNCİ ROMAN YAYIMLANACAK

Öte yandan Aylem Güngördü, bir genç kızın başından geçen aşk hikayesini mizahi bir dille anlattığı ilk kitabının ardından 'Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi' adlı ikinci romanını da kısa bir süre önce yine wattpad'te paylaştı. Şimdiden 2 milyonun üzerinde okunan, 100 binin üzerinde beğeni alan genç yazarın ikinci romanı ise Mayıs ayında  yayımlanacak.

- Stanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi İpek Ongun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title