Haberler

Adana'da Genç Hekimlere Sorumlulukları Anlatıldı

Güncelleme:

Türk Tabipleri Birliği ve Adana Tabip Odası, yeni mezun hekimler için Meslekteki Sorumluluklarımız ve Bizi Bekleyen Sorunlar konulu panel düzenledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Adana Tabip Odası, yeni mezun hekimler için "Meslekteki Sorumluluklarımız ve Bizi Bekleyen Sorunlar" konulu panel düzenledi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hipokrat Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak TTB Merkez Konseyi II. Başkanı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Gülriz Erişgen, Adana Tabip Odası Onur Kurulu Üyesi ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ahmet Hilal ve Adana Tabip Odası Avukatı Ebru Atıcı Sevindik katıldı. Moderatörlüğünü ÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Filiz Koç ve Adana Tabip Odası Başkanı ÇÜ Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan'ın yaptığı panele Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, akademisyenler, hekimler ve yeni mezun hekimler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mungan, "Çok yakın zamana kadar el üstünde tutulan mesleğimiz ne yazık ki tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşamaktadır. En temel insan haklarından biri olan herkese nitelikli, eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti, sağlıkta dönüşüm adı altında adım adım halktan uzaklaştırılıp hastalar müşteri, doktorlar mağaza sahibi ve hastaneler ticarethane olarak görülmeye başlanmıştır. Tüm aksaklıkların hedefi olarak gösterilmekte ve bu nedenle şiddete uğramaktayız. Tüm bunlara karşı bizler yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Her şeye rağmen ve inadına umutluyuz" diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) içerisinde Tıp Öğrencileri Kolu (TÖK) olarak çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen TÖK temsilcisi Dr. Orhan Gülbahçe ise yaptığı konuşmada, geleceğin hekimleri olarak, hekimlik mesleğinin ve etik değerlerini korumayı ve toplumun daha iyi ve güvenli sağlık hizmeti alabilmesi için mücadele etmeyi esas aldıklarını ifade ederek herkese eşit, ücretsiz ve yeterli sağlık hizmeti sunulması için mücadele vermeye devam edeceklerini belirtti.

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz de, "Benim 30 yıl önce tanıştığım tıpla bugünkü tıbbın aynı şey olduğunu söylemek mümkün değil. Eskiden hastaya dokunuyorduk. Bu günün tıbbı artık neoliberal kapitalist akımlarla birlikte bambaşka bir yere ulaşmıştır. Ama bu durum benim mesleğimi yapmama engel değil. Çünkü ben mesleğimi seçerken 'insana hizmet' için seçtim. Evet zorlukları var ama bedelini öderseniz bu zorlukları aşarsınız. Meslek onurunuz değerli çünkü materyaliniz insan. İnsana değer verdiğiniz derecede mesleğiniz değerlenir ve önem kazanır. Sizler yarın insanlara sağlık dağıtacaksınız. İnsanın bir biyopsikososyal varlık olduğunu daima hatırlamalı ve onlara dokunmalısınız. Hatırlarını sormalısınız ve her birinin sizin bir yakınınız olabileceğini düşünün. Ben her birinizin başarılı birer hekim olacağınızı düşünüyor, başarılar diliyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen, TTB'nin kuruluşu, amacı ve bununla ilgili yasa, örgütlenme şeması ve özellikle yeni mezun hekimler açısından önemli olan TUS, mecburi hizmet, birinci basamak aile hekimliği, toplum sağlığı hekimliği, şiddet gibi konulara açıklık getirdi. Avukat Ebru Atıcı Sevindik ise "Yeni mezunların gidecekleri yerlerde kaymakamlara, valilere, başhekimlere karşı hukuki hakları nedir?", "Özelde çalışan hekimler açısından iş hukukuna dair temel prensipleri nelerdir?", "Yakınım evde hasta gelemiyor" diyen hastane personelinin kendilerini kandırarak çetelere kurban gitmemeleri konularında yaşanmış olaylardan örnekler göstererek önerilerde bulundu. ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ahmet Hilal de, 'Hekimlerin Hukuki Sorumlulukları' konu başlığıyla hekimlerin mesleki uygulamaları sırasında sorumlu tutulmamaları için hem yasal haklarını, hem de yürürlükteki yasal düzenlemeleri bilmeleri ve bilimsel gelişmeleri takip etmeleri gerektiğini, hastayla iyi iletişim kurarak, iyi hekimlik yapmaları konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Yeni mezun hekimler merak ettikleri sorulara yanıt bulmalarının ardından Adana Tabip Odası yöneticileri verdikleri değerli bilgilerden dolayı konuşmacılara teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Türk Tabipleri Birliği ahmet hilal Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title