Haberler

Genç Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi projesi kapsamında Bilecik’te projeleri kabul edilen ve merkez ilçede Büyükbaş Hayvancılık Projesi uygulayan 22 çiftçi ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi projesi kapsamında Bilecik'te projeleri kabul edilen ve merkez ilçede Büyükbaş Hayvancılık Projesi uygulayan 22 çiftçi ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Kırsal Kakınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah Saray, Ziraat Mühendisi Aytekin Yönter ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projeleri hakkında yayınlanan tebliğ ile 18-40 yaş arasındaki çiftçilere 30 bin TL hibe desteği için Bilecik'e geçen sene toplam 136 projenin tahsis edildiğini, tahsis edilen toplam ödenek miktarının ise 4 milyon 80 bin TL olduğunu, merkez ilçede toplam 30 proje uygulanarak, 22'sinin büyükbaş hayvancılık, 7'sinin küçükbaş hayvancılık, 1 tanesinin de Örtü Altı Yetiştiricisi Projesi olduğunu söyledi. Yıldız, "Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz olarak çiftçilerimizin daha profesyonel tarım yapmasını her zaman desteklemekte olup, çiftçi eğitimlerine de çok önem veriyoruz. Düzenlediğimiz kurslara mutlaka katılmalısınız. Bu proje ile boşalan köylerin tekrar canlanmasını amaçlıyoruz. Projeden faydalanan tüm genç çiftçilerimizin başarılı olacağına gönülden inanıyor, gelecek yıl daha fazla destek almamıza katkı sağlayacaklarını umuyorum. Bu ve benzeri projelerin başarısını yakından takip etmekteyiz. Art niyetli ve başarısız olanlar yapılan hibeyi geri ödediği gibi 5 yıl boyunca Bakanlığımızın hiçbir desteğinden faydalanamayacak olduğunu da belirtiyor, projelerin girişimci genç çiftçilerimize, ilimiz tarım ve hayvancılığına, ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağı ümidiyle projenin hayırlı olmasını dilerim" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Hacı Dursun Yıldız Bilecik Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title