Haberler

Gediz Ansiklopedisi'nin Yazarı Pınar Hayatını Kaybetti

Gediz İlçesi’nin 5 bin 500 yıllık tarihini gün ışığına çıkaran 600 sayfalık Gediz Ansiklopedisinin yazarı emekli Öğretmen Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar hayatını kaybetti.

Gediz İlçesi'nin 5 bin 500 yıllık tarihini gün ışığına çıkaran 600 sayfalık Gediz Ansiklopedisinin yazarı emekli Öğretmen Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar hayatını kaybetti.

Bir süredir kalp ve akciğer rahatsızlığı yaşayan emekli Öğretmen Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar, çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavi görüyordu.

Gediz'deki evinde 70 yaşında yaşamını yitiren Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar, evli ve 2 çocuk sahibiydi.

1945 Gediz doğumlu olan Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar, Uşak İlköğretim Okulu ve AÜ Açık Öğretim Fakültesi Eğitim Önlisans Programını bitirdi.

27 yıl öğretmen olarak çalıştıktan sonra 1993 yılında emekliye ayrıldı. Bazı sivil toplum örgütlerinde görev aldı ve Gediz tarihi üzerine yazdığı yazılar yerel basında yayınlandı.

Yazarın Çağlar Boyunca Gediz adlı ilk eseri 2004 yılında Eskigediz Belediyesi tarafından bir kültür hizmeti olarak bastırıldı.

Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun teşviki ile 7 yıla yakın yoğun bir çalışmanın sonucunda 2012 yılında ortaya çıkardığı Gediz Ansiklopedisi'nin altına imza atarak sıkı bir Gediz sevdalısı olduğunu ortaya koyarken, Gediz'in 5 bin 500 yıllık tarihini gün ışığına çıkarmayı başardı.

Emekli Öğretmen Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar'ın 40 yıllık bir birikim ile 7 yıla yakın yoğun bir çalışmanın sonucunda hazırlanan Gediz Ansiklopedisi, 750 fotoğraf, 100 tablo ve 800 belgeden meydana getirilmişti.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, bir başsağlığı mesajı yayınlayarak, çok değerli hemşerimiz Emekli Öğretmen, Eğitimci Yazar Mehmet Pınar'ın vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Merhum Mehmet Pınar'a Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz eder, kederli ailesi ve dostlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim" dedi.

Emekli Öğretmen Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar'ın cenazesi, Gediz Ulucami'de kılınan cenaze namazından sonra Gediz Mezarlığı'nda toprağa verildi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Pınar Gediz Uşak Aöf Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title