Haberler

Gebze'nin Basın Oscarları Verildi

Köşker: Basın Gebze'ye güç katıyor.

Gebze Belediyesi tarafından yerel basında çalışan gazetecilere yönelik düzenlenen Gebze'de Değişim konulu haber ve fotoğraf yarışmasının sonuçları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde düzenlenen toplantıda açıklandı. Yarışmayı gelenekselleştireceklerini ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ileri noktalara ulaşan Gebze basınının güçlenmesini bir kazanım olarak gördüklerini söyledi

MESLEKTAŞLARA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Gebzeli gazeteciler, Gebze Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte buluştu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde Eskihisar Old Castle Otel'deki etkinliğe katılan Gebzeli gazeteciler, keyifli bir akşam geçirdi. Ramazan Zor ve saz heyetinin fasıl ve Türk Sanat müziği eserlerini seslendirerek başladığı organizasyonun selamlama konuşmalarında ilk sözü Marmara Gazeteciler Derneği MAGDER Başkan Yardımcısı Abbas Sır aldı. Şehir dışında olduğu için yemeğe katılamayan dernek başkanı Şenol Aydın'ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında meslektaşlarına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Aydın konuşmasında ayrıca, etkinlik için Başkan Köşker'e teşekkür etti.

GEBZE'DE BİR İLKE İMZA ATILDI

Sır'ın ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen söz alan yönetim kurulu üyesi Cüneyt Türesin ise konuşmasında gazetecilerin çalışma şartlarına değindi. Türesin; kamu yararı gözeterek meslek hayatlarını icra eden gazetecilerin ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Türesin'in ardından kürsüye çıkan gazeteci İsmail Kahraman ise konuşmasında vefa duygusunun önenme değindi. Milli mücadele döneminden bu yana Kocaeli basınının önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Kahraman, haber yarışması düzenleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker Gebze basın tarihinde bir ilke imza attığını dile getirdi. Kahraman, yarışma ve birlik yemeği için Başkan Köşker'e teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Kahraman'ın ardından gecenin ev sahipliğini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: Gebze'de gerçekten çok güçlü bir yerel basınımız var. Gebze'de sadece günlük yayınlanan gazete sayımız 10 tane. Kardeş ilçelerimizdeki günlük gazetelerle birlikte bu sayı 16'ya ulaşıyor.

Yaklaşık 10 tane haftalık gazetemiz, ayrıca aylık olarak yayınlanan çok sayıda dergimiz var. Etkili haber sitelerimiz var. Ben sizlerin çok kutsal bir görev yaptığınıza inanıyorum. Nicelik olarak Gebze basını çok ileri bir noktaya geldi. Biz Gebze basınının ulaştığı bu noktayı şehrimiz için bir zenginlik ve avantaj olarak görüyoruz. Gerek ekonomik, gerekse nitelik olarak Gebze basını çok daha iyi yerlere gelmeli.

ELEŞTİREL YORUMLARA AÇIĞIZ

Değerli basın mensubu arkadaşlarım, Şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Biz eleştirel yorumlardan, haberlerden asla rahatsızlık duymayız. Bilakis bu bizi mutlu eder. Fark edemediğimiz hatalarımızı, eksikliklerimizi görürüz. Ancak mesnetsiz, delilsiz, tek taraflı, peşin yargılı, dayanaksız ithamların bizlerden çok basınımıza zarar vereceğini düşünüyoruz. Mesnetsiz, kaynaksız, hayali iddialarla süslü haberlerin daha çok basınımızın itibarını zedeleyeceğini, etkisini zayıflatacak bir sonuç doğuracağını unutmamak gerekir. Gebze'de yaşanan bu değişimi, en iyi, en çarpıcı şekilde yansıtmak için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bu yıl ilk kez Gebze'de Değişim konulu Haber Fotoğraf Yarışması düzenledik.

BAĞIMSIZ JÜRİ DEĞERLENDİRDİ

Fotoğraf ve habercilik konusunda uzman üyelerden oluşan jüri heyeti titiz bir değerlendirme sonucu dereceye girenleri belirledi. Bu vesileyle yarışmamızın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve yarışmaya katılan tüm gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dereceye giren, girmeyen tüm basın mensuplarımızı kutluyorum. İnşallah ilkini bu yıl düzenlediğimiz bu yarışmamızı geleneksel hale getirecek ve önümüzdeki yıllar başka konularla tekrar edeceğiz. Tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum."

BASIN SANSÜR EDİLEMEZ

Başkan Köşker'in ardından söz alan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ise konuşmasında basın sayesinde dünyada olup bitenden vatandaşların haberdar olduğunu hatırlattı. Basının bağımsız, hür ve sansür edilemez olduğunu dile getiren Kaymakam Karabulut, haber üretim süreçlerinde eleştiri sınırımın kişilik haklarının önemli olduğunu ifade etti. Basının milletin müşterek sesi olduğu söyleyen Karabulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle haber ve fotoğraf yarışması düzenlenmesi nedeniyle Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'i kutladı.

HABER DALINDA DERECEYE GİRENLER

Konuşmaların ardın Gebze'de yayın yapan yazılı ve görsel yayın organlarında çalışan gazetecilerine yönelik Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen haber ve fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Kocaeli Üniversitesi İletişim fakültesi öğretim görevlerinden oluşan bağımsız jüri tarafından değerlendirilen haber ve fotoğraflar arasında dereceye girenlere ödülleri ve plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Haber dalında Cihan Haber Ajansı Gebze Temsilcisi İltifat Necefli birinci, Gebze Yeni Gazetesi'nden Ümit Ülke ikinci, Gebze Haber Gazetesi'nden Güven Çağlayan üçüncü olurken mansiyon ödüllerine ise Kocaeli Öncü Gazetesi'nden Cengiz Akgün, Gebze Gazetesi'nden Ömür Kavran, Gebze Haber Gazetesi'nden Levent Altun layık görüldü.

FOTOĞRAF DALINDA DERECEYE GİRENLER

Gebze'de Değişim konusunun işlendiği yarışmanın fotoğraf dalında Gebze Nefes Gazetesi'nden Mehmet Bilgin ikinci, Gebze Gazetesi'nden Ömür Kavran üçüncü, Gebze Nefes Gazetesi'nden Emrah Ayar mansiyon, Gebze Gazetesi'nden Emre Kahraman mansiyon, Cihan Haber Ajansı Gebze temsilcisi İltifat Necefli mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. Fotoğraf dalında birincilik ödülü jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye girecek eser bulunmadığı için verilmedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gazeteciler Günü Emre Kahraman Adnan Köşker Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title