Haberler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kurduğu kadın meclisi olay oldu! Üniversite "illegal" dedi, platformdan sert cevap geldi

Güncelleme:

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kurduğu "Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kadın Meclisi" veto yedi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yönetimi, oluşumu "illegal" olarak nitelendirdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Genel Sekreteri Fidan Ata Selim ise, "Genç kadınlar mücadeleye katılmak için sizden icazet alacak değil" diyerek üniversiteye sert bir cevap verdi.

Kadına şiddeti önleme şiarıyla yola çıkan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mücadelesini üniversitelerde açtığı temsilciliklerle sürdürmeye devam ediyor. Platform, en son "Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kadın Meclisi" adı altında bir temsilcilik kurmuştu. Ancak üniversite yönetimi, platformu "illegal" olarak değerlendirip " Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin böyle bir oluşum ile ilgisi bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

"MARJİNAL GRUPLARIN DESTEKLEDİĞİ İLLEGAL OLUŞUM"

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin resmi sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Son günlerde 'Üniversite Kadın Meclisleri' adıyla kurulduğu iddia edilen ve bazı siyasi parti ve marjinal grupların desteklediği illegal bir oluşum, üniversitemiz ile ilişkilendirilmekte ve üniversitemiz tarafından oluşturulduğu yönünde bir izlenim verilmektedir. Aynı zamanda sosyal medya platformlarında da "Üniversite Kadın Meclisi kurulmuştur" şeklinde ilanlar görülmektedir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin böyle bir oluşum ile ilgisi bulunmamaktadır. Tüm öğrencilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"GENÇ KADINLAR SİZDEN İCAZET ALACAK DEĞİL"

Üniversitenin bu açıklamasının ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Genel Sekreteri Fidan Ata Selim ise üniversitenin tutumunu hukuksuzluk olarak nitelendirdi:

"Tokat Üniversite Kadın Meclisleri kuruldu! Genç kadınlar mücadeleye katılmak için sizden icazet alacak değil. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyesi arkadaşlarımız. Hukuk uydurmayın. Açıklamanızı kaldırın."

"AKSİ HALDE HUKUKA BAŞVURACAĞIZ"

Fidan Ata Selim, şöyle devam etti:

"Aksi takdirde hukuksal yola başvuracağız. Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde okuyan genç kadınlara çağrımızdır. Gelin Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kadın Meclisi'ni de kuralım. Size göre sadece AKP'li olunabilir herhalde. Kadın cinayetlerini durdurmak için her yerde örgütleneceğiz."

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin 'illegal' dediği Kadın Meclisi olay oldu

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin 'illegal' dediği Kadın Meclisi olay oldu

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title