Haberler

Gaziosmanpaşa'da vatandaşlara 3 ton aşure dağıtıldı

Güncelleme:

Gaziosmanpaşa'da muharrem ayı etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 3 ton aşure dağıtıldı.

Gaziosmanpaşa'da muharrem ayı etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 3 ton aşure dağıtıldı. Dev kazanlarda usta eller tarafından pişirilen aşureleri Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Başkanı Hasan Tahsin Usta kendi elleriyle vatandaşlara ikram etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, muharrem ayında aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki aşure dağıtımına Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve birçok vatandaş katıldı. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dev kazanlarda pişirilen aşureleri Başkan Hasan Tahsin Usta, kendi elleriyle vatandaşlara ikram etti. Etkinlikte 3 ton aşure dağıtıldı.

"Muharrem ayınızı tebrik ediyorum"

Aşure etkinliğinde konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, "Aşure günü vesilesiyle muharrem ayınızı tebrik ediyorum. Türk milletinin güçlü bir millet olmasının, güçlü bir irade ortaya koymasının esas temelini oluşturan bu geleneklerin devam etmesinin hassasiyetini burada bir kez daha görerek yaşamış oluyoruz. Bir milletin ferdi olarak bu geleneklerin yaşanması kadar geleceğe taşınması, gençlerimizin bu önemli özellikleri gelecekte de yaşatması bizim de vazifemizdir ve bunu yapmaya gayret ediyoruz. Bu buluşmanın gelecek nesillere ve ülkemize de önemli bir mesaj olmasını ümit ediyorum" dedi.

"Çok güzel herkes birlik oluyor"

Belçika'dan gelen Erdem Gönül, "Henüz tadına bakmadım. Çok güzel herkes birlik oluyor, Allah kabul etsin. Ben yurt dışından geliyorum, ilk defa katıldım" diye konuştu.

Aşure etkinliğinin güzel bir uygulama olduğunu söyleyen Mustafa Çakan, "Mükemmel etkinlik, her zaman yapılmasını isteriz. Ailemle birlikte geldim. Birlik ve beraberlikten başka güzel bir şey olabilir mi?" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Meydanı Hasan Tahsin Usta Gaziosmanpaşa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title