Haberler

Gaziler Günü'nde 15 Temmuz Gazisine Anlamlı Ziyaret

19 Eylül Gaziler Günü ile Atatürk'e Gazi Ünvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 96'ncı yıldönümü, Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü ile Atatürk'e Gazi Ünvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 96'ncı yıldönümü, Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene çok katılmak istediği halde, 15 Temmuz darbe kalkışmasında açılan ate sonucu sol bacağı kopan, GATA'da yarın 30'uncu ameliyatını olacak olan gazi Mustafa Zorova'yı Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Cumhuriyet Başsavcısı Ersel Yıldız, Kıbrıs Gazisi Özcan Altunel ile 15 Temmuz gazisi Derya Ovacıklı, ziyaret etti.

Kahramankazan'da düzenlenen Gaziler Günü törenine Kaymakam Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ersel Yıldız, gaziler, şehit aileleri ve ilçe protokolü katıldı.

15 TEMMUZ GAZİSİ 30'UNCU AMELİYATINI OLACAK

Milli Egemenlik Parkı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra devlet kurumlarının Atatürk büstüne çelenk sunumuyla devam etti. Törenin ardından Kaymakam Engin Aksakal, Cumhuriyet Başsavcısı Ersel Yıldız, Kıbrıs Gazisi Özcan Altunel ve 15 Temmuz Gazisi Derya Ovacıklı, sol bacağı kopan15 Temmuz gazisi Mustafa Zorova'yı evinde ziyaret etti. Darbe kalkışmasında açılan ateş sonucu yaralandıktan sonra sol bacağı kopan ve yaklaşık 15 ayda 29 ameliyat geçiren Mustafa Zorova, törene çok katılmak istediğini belirtmesine rağmen ayağındaki ağrılar nedeniyle yatağından kalkamadı. Yarın GATA'ta 30'uncu ameliyat gerçekleştirilecek olan Zorova'yı evinde ilçe protokolü ziyaret etti.

HELALLİK İSTEDİ

Gazi Mustafa Zorova, evinde İlçe Kaymakamı Engin Aksakal ve beraberindekileri görünce göz yaşlarına hakim olamadı. Çektiği acıları yüzünden okunan Zorova, yarınki ameliyattan çok korktuğunu belirterek Kaymakam Aksakal ve beraberindekilerden helallik istedi. Duygusal anların yaşandığı dakikalarda Kaymakam Aksakal ve Savcı Yıldız, Mustafa Zorova'ya teselli vererek, ameliyattan korkmaması gerektiğini tekrar ayağa kalkmak için bu ameliyatların gerekli olduğunu belirtti.

SÜRÜNEREK DE OLSA BİR DAKİKA DURMAM, GİDERİM

15 Temmuz gazisi Mustafa Zorova, Çok acılar çektim çekmeye de devam ediyorum. O kadar narkoz yedim ki, artık korkuyorum kalkamam diye. Allah korusun, yine öyle bir şey olsa, sürünerek de olsa yine giderim, öleceğimi bilsem de yine giderim dedi.

HİÇBİR GAZİ VE ŞEHİDİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Kaymakam Engin Aksakal da yaptığı konuşmada, '19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Mustafa amcanı bir kez daha ziyaret etmek istedik. Onların gösterdiği kahramanlığı hiçbir zaman unutmayacağımızı bilmelerini isterim. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak adına Geçmişten bugüne tüm gazi ve şehitlerimizi unutmamalıyız unutturmamalıyız. İnşallah daha güzel günler bizi bekliyor dedi.

GAZİ OVACIKLI'DAN GAZI ZOROVA'YA METANETLİ OL

15 Temmuz gazisi Derya Ovacıklı, Mustafa Zorova'ya, Mustafa amca metanetli ol. Bir yıl önce ikimizin de bacağını keseceklerdi. Allah'a çok şukur ben iyi oldum, inşallah sen de iyi olup, ayağa kalkacaksın. Metanetini koru dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Engin Aksakal Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title