Haberler

Gaziantep'te Yapılan Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarafından Almanya'dan Alınan 3 Adet İlk Müdahale ve Kurtarma Aracının Tanıtımında Yapılan Tatbikat, Gerçeğini Aratmadı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Almanya'dan alınan 3 adet ilk müdahale ve kurtarma aracının tanıtımında yapılan tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Araçların tanıtımı için Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş'un kurum ve kentte meydana gelen yangınlar hakkında kısa bir bilgi vermesinin ardından tatbikata geçildi.

İlk önce kaza yapan araçta sıkışan bir yaralı, ekipler tarafından kısa sürede kurtarıldı. Yaralı kurtarma tatbikatının ardından bir ikamette meydana gelen yangında yaralanan bir kişi kurtarıldı. İkamette meydana gelen yangın kısa sürede olay yerine gelen ekipler tarafından söndürülürken, yangında yaralanan şahıs ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. İkamet yangını tatbikatından sonra ise mutfak tüpü yangınına müdahale canlandırıldı. Daha sonra merdiven araçları ile yüksek binalarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması tatbikatı yapıldı. İki bina arasından geçiş yapılması sırasında Türk bayrağı açılması, izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Almanya'dan yeni alınan 3 adet ilk müdahale ve kurtarma aracının tanıtımının yapıldığı tatbikat, yetkililerden ve vatandaşlardan tam not aldı.

Tatbikatı izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tatbikat sırasında gerçekleşen görüntülerin gurur verici olduğunu belirterek, "Yapılan tatbikatlar gerçeğini aratmadı ve takdire değerdi. Kurtarma aracı ile bir insanın kurtarıldığını izlerken aklımıza bir süre önce Almanya'da yaşanan yangın geldi. Yanımda oturanlar, 'Eğer bu kurtarma sistemi orada olsaydı çocuğu kurtarmak için pencereden atmak zorunda kalmayacaklardı' dedi. Gerçi o küçük çocuğun kurtarılmasında da bir başarı vardı ama burada teknolojinin getirdiği imkanlarla yapılan kurtarmayı izledik. Ekiplerimize yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title