Haberler

Gaziantep'te Darbeci General İlk Kez Hakim Karşısına Çıkacak

Gaziantep'te darbeci general ilk kez hakim karşısına çıkacak Gaziantep'te 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında aralarında 5.

Gaziantep'te darbeci general ilk kez hakim karşısına çıkacak

Gaziantep'te 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında aralarında 5. Zırhlı Eski Tugay komutanı Murat Soysal'ın da bulunduğu 30'i tutuklu 42 sanık ilk kez hakim karşısına çıkacak

GAZİANTEP - Gaziantep'te 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili soruşturma kapsamında aralarında dönemin Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal'ın da bulunduğu 30'i tutuklu 42 sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek dava nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Gaziantep Adliyesinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Alınan tedbirlerin ardından tutuklu sanıklar, bulundukları cezaevinden Gaziantep Adliyesi'ne getirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ardından 30'u tutuklu 42 sanığın bulunduğu duruşma, sanıkların kimlik tespitinin ardından başladı. Sanık savunmalarının alındığı davada, dönemin 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral olan Murat Soysal da bulunuyor.

Başbakanlık ve TBMM avukatları da davada

15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan sanıkları Başbakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi avukatları da takip ediyor. Avukat Mutafa Doğan İnal önderliğinde yaklaşık 10 Başbakanlık ve Meclis avukatı da dava nedeniyle Gaziantep adliyesine geldi.

Başbakanlık ve Meclis adına davaya müdahil olan avukatlardan İnal, hızlı ve etkin bir yargılama ile sanıkların cezalandırılmasını talep ettiklerini kaydetti. İnal, "Türkiye genelindeki darbe faaliyetleri yoğun bir şekilde il bazlı büyük karargahlarda veya tugaylarda yaşandı. O gün için Gaziantep'te de iddianamenin anlatımıyla yoğun bir şekilde bir darbe faaliyeti vardı. 42 sanığın yargılandığı 30'unun tutuklu olduğu dosya için bugün buradayız. Birazdan ilk duruşma olacak. Beklentimiz tabii burada dosyalarda da, beyan ettiğimiz gibi darbecilerin hızlı ve etkin bir şekilde yargılanıp cezalandırılmasıdır. Bu dosyaları da yine arkadaşlarımızla birlikte Başbakanlık adına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi adına takip ediyoruz. Dosyada genel olarak söylemem gereken şey şu bu dosyaların temelinde bir şekilde darbe faaliyetlerinin koordinesini daha önceden planlayan sanıkların, Gaziantep'te o gün için her ne kadar başarılı olamadılarsa da Türkiye genelindeki hareketlerden gördüğümüz koordinatlar ve koordinasyonlarının çok iyi olmasıydı. Çok iyi planlama yapmışlardı, fakat o gün halkımızın tepkisi ve halkımızın gayretleriyle bu darbe faaliyetleri engellendi. Bugün buradaki dosyada da özellikle Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanının o gün için darbe faaliyetlerini ettiğin katıldığını daha sonra pişmanlık gösterdiğinde dosyadaki bayanlardan gördük. İnşallah hızlı ve etkin etkin bir yargılama ile sanıklar cezalandırılır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Soysal Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title