Haberler

Gaziantep Hdp?lilerden Canlı Bomba Saldırısının Yaşandığı Sokakta Barış Çağrısı

Hdp'lilerden canlı bomba saldırısının yaşandığı sokakta barış çağrısıHDP Gaziantep İl Örgütü öncülüğünde bir araya gelen STK üyeleri, Besna ve Nureddin Akdoğan çiftinin kına gecesine yönelik düzenlenen ve 56 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısının yaşandığı sokakta basın açıklaması yaparak barış çağrısında bulundu.

Hdp'lilerden canlı bomba saldırısının yaşandığı sokakta barış çağrısı

HDP Gaziantep İl Örgütü öncülüğünde bir araya gelen STK üyeleri, Besna ve Nureddin Akdoğan çiftinin kına gecesine yönelik düzenlenen ve 56 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısının yaşandığı sokakta basın açıklaması yaparak barış çağrısında bulundu.

Akşam saatlerinde Beybahçe Mahallesi'nde HDP öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşu üyesi 200 kişilik kalabalık, aynı mahallede 20 Ağustos'ta, canlı bomba saldırısında 56 kişinin öldüğü Besna ve Nureddin Akdoğan çiftinin kına gecesinin düzenlendiği sokağa kadar yürüdü. Ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyen grup, PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Sokağa ulaşan kalabalık adına konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla barış çağrısında bulundu. Hükümetin politikalarını eleştiren Toğrul, açıklamasında şunları söyledi:

"Dünyanın her yerinde barışın haykırıldığı gün olarak bilinen 1 Eylül'ü karşıladığımız bu yıl maalesef tüm toplumun barış ihtiyacına karşılık egemenlerin barıştan ne kadar uzak olduğunu görmekteyiz. Sadece bir önceki 1 Eylül'den bugüne geçirdiğimiz bir yıl içerisinde ülkemizde onlarca katliam oldu, binlerce sivil yaşamını yitirdi. Ülke içerisinde en büyük sorun olan Kürt sorunu çözümünde demokratik yolları tercih etmeyen AKP saray iktidarı sokağa çıkma yasağı ilan ettiği 1 şehir merkezi, 22 ilçe merkezinde büyük ölümlere, göçlere ve yıkımlara yol açmıştır. Sadece ülke içerisinde değil yürüttüğü bir çok yanlış politikalar neticesinde Ortadoğu'nun kan gölüne dönüşmesinde de AKP saray iktidarının rolü ve beceriksizliği vardır."

Toğrul'un konuşmasının ardından kalabalık, 56 kişinin yaşamını yitirdiği sokağa karanfil bıraktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Toğrul Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title