Haberler

Gazeteci Yazar Kitabının Satış Gelirlerini Öğrencilere Aktaracak

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, gazeteci-yazar Gülgün Yalvaç'ın köşe yazılarından oluşan "Sevmek Delilikse Ben Zırdeliyim" isimli kitabının tanıtım ve imza gününe katıldı.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, gazeteci-yazar Gülgün Yalvaç'ın köşe yazılarından oluşan "Sevmek Delilikse Ben Zırdeliyim" isimli kitabının tanıtım ve imza gününe katıldı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özbaş, Sart Belediye Başkanı Ali Güngör, Durasıllı Belediye Başkanı Mehmet Uygun ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yalvaç, köşe yazılarından oluşan bu kitabın kendisinden daha çok herkesin olduğunu belirterek kitabın basımında emeği geçenlere teşekkür etti. Yalvaç, öğrencilerin geleceğin Türkiye'sini oluşturduğunu,

Vali Daşöz'ün öncülüğünde başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci projesinin bölgenin tanıtımına ve öğrencilerin okuma alışkanlığının artmasına çok büyük katkısı olduğunu belirtti. Yalvaç, "Öğrenci odaklı bu projeye herkesin en az çocuklar kadar destek vermesi gerekir. Bu kapsamda projeye destek için köşe yazılarımdan oluşan kitabımın tüm satış gelirlerini projeye aktarıyorum. Sosyal içerikli bu projeye destek vermekten mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, "Salihli'de güzel çalışmalar oluyor. İlçemizde yapımı düşünülen fakülte yapımı için inşaat ruhsatı alındı. Kısa bir süre sonra fakültemizin temelini atacağız.

İlçemize ve ülkemize getireceği katma değeri yüksek olacak. Eğitim her insanın ve toplumun ihtiyacı. Eğitim ve öğrenci odaklı 251 Bin Dev Öğrenci Projesi'ne hep birlikte çalışmalarımızla destek veriyoruz. Gazeteci-yazar Gülgün Yalvaç'ın verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Salihli ilçesinin coğrafi, tarihi ve kültürel konumu bakımından ileride çok değerli ilçelerden biri olacağını belirten Vali Daşöz, "Birlik beraberlik içerisinde, turizm seferberliği kapsamında ilçenin değerlerini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Salihli'yi termal otellerle birlikte bir turizm merkezi yapmalıyız. Bergama'dan Pamukkale'ye giden turistleri, termal ve kırsal turizm ile cazip hale getirdiğimiz bölgemize çekmeliyiz" diye konuştu.

Ayrıca Salihli'de kurulacak olan Fakülte'nin Salihli'ye çok büyük katkısı olacağını ifade eden Vali Daşöz, "Şu anda Salihli'de Celal Bayar Üniversitesine bağlı bir Meslek Yüksek Okul bulunuyor. Fakültenin kurulmasıyla öğrenci sayışı, aynı zamanda ilçenin ve bölgenin eğitim seviyesi, ilçenin tanıtımı, kalkınması ve refah seviyesi artacak" dedi.

Salihli'de öğrenim gören dev öğrencilerin 251 Bin Dev Öğrenci Projesinde çok başarılı olduğunu belirten Vali Daşöz, "Çocuklarımız, hiç şüphesiz, en değerli varlıklarımız. Onlar; mutluluk kaynağımız, geleceğimizin güvencesi. Onların iyi yetişmeleri, hem kendi gelecekleri hem de ülkemizin geleceği bakımından büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımız bu süreçte, ilimize dev öğrenci eserleri kazandıracak, başta tanıtım olmak üzere İlimizin her alanda ileri gitmesine katkı sağlayacak, sosyal ve kültürel yaşamımıza zenginlik katacaklar. Bütün bunları yaparken kendi kişisel gelişimleri bakımından da önemli olan özgüven, özsaygı, sevgi, saygı, iletişim, sosyalleşme, demokrasi kültürü, farkındalık, girişimcilik vb. duygu, özellik ve becerilerini geliştirecekler" şeklinde konuştu.

Vali Daşöz, gazeteci-yazar Gülgün Yalvaç'ın köşe yazılarından oluşan 'Sevmek Delilikse Ben Zırdeliyim' isimli kitabının tüm gelirini projeye aktaracak olması nedeniyle teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Yalvaç Vali Daşöz'e imzaladığı kitabını hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gülgün Yalvaç İbrahim Daşöz Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title