Haberler

Gaye Su Akyol, Güneş Özgeç Ve İpek İpekçioğlu İle Değişim Başlıyor!

Güncelleme:

Gaye Su Akyol, Güneş Özgeç ve İpek İpekçioğlu, 3 Mayıs Cuma gecesi Babylon'da gerçekleşecek "Değişim Müzikle Başlar" konserinde "şiddete karşı müzik" demek için bir araya geliyor!

Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi ile Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'nin bu yıl ikincisini düzenlediği ve müziğin birleştirici ruhundan ilham alarak değişime davet ettikleri "Değişim Müzikle Başlar" konserinin tüm geliri, bu iki örgütün şiddetsizlik çalışmalarına bağışlanacak.

Türkiye'de şiddetsizlik alanında çalışan sivil toplum örgütleri Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği konser serisi "Değişim Müzikle Başlar"ın ikincisi, Babylon'un evsahipliğinde 3 Mayıs Cuma akşamı gerçekleşecek. Yerli müzik sahnelerinin en yetenekli kadın müzisyenlerinden Gaye Su Akyol, Güneş Özgeç ve İpek İpekçioğlu'nun sahne alacağı geceden elde edilecek tüm gelir bu iki örgütün şiddetsizlik çalışmalarına bağışlanacak.

3 kadın müzisyen ilk kez 3 Mayıs'ta!

Müziğin birleştirici ruhundan ilham alarak müzikseverleri şiddete karşı bir aradalığa davet eden "Değişim Müzikle Başlar" konser serisi, çalışmalarıyla sektörde değişim yaratmayı başarmış kadın müzisyenlerin başarılarına dikkat çekmeyi de amaçlıyor. Geçen yıl, Ah Kosmos!, Kalben ve Kim Ki O'nun sahne alarak destek olduğu "Değişim Müzikle Başlar" konserinde bu yıl; geleneksel müziğin, fütürist surf'ün ve post-punk'ın zıtlıklarını saykedelik sound'unda bir araya getiren Gaye Su Akyol, "Kahve", "Ikaria" ve "Sonbahar" adlı teklileri ile alternatif sahnelerin özgün şarkıcı ve söz yazarlarından birine dönüşen Güneş Özgeç ve farklı geleneksel müzik türlerini house, minimal tekno ve drum&bass gibi elektronik müzik türleriyle harmanlayan Berlin çıkışlı DJ İpek İpekçioğlu, geceye özel performanslarıyla aynı sahnede ilk kez bir araya gelecekler.

Şiddetsiz bir dünya için

"Her gün, her koşulda, hep birlikte şiddetsiz bir dünya" hayaliyle 2014 yılında kurulan Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi, şiddetsizlik hakkında eğitim ve atölyeler düzenlemekte, şiddetsiz direniş tarihi hakkında araştırma projeleri yürütmekte ve yazılı, görsel materyaller üreterek başvuru kaynakları oluşturmakta; "kuir tahayyülü, feminizmleri, dayanışmayı, kolektif üretimi savunan anti-hiyerarşik bir örgütlenme" mottosuyla 2014'te yola çıkan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ise, düzenlediği atölyeler ve eylemlerle cinsel şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Müziğin birleştirici gücünden yola çıkarak ortaklaşa başlattıkları "Değişim Müzikle Başlar" konser serisi ilk kez 2018 yılında Babylon'un evsahipliğinde gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaye Su Akyol Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title