Haberler

Garanti Anadolu Sohbetlerinin 95. Toplantısı Bingöl'de Yapıldı

Garanti Bankası, 2002’den bu yana düzenlediği Garanti Anadolu sohbetlerinin 95. toplantısını, Bingöl’de gerçekleştirdi.

Garanti Bankası, 2002'den bu yana düzenlediği Garanti Anadolu sohbetlerinin 95. toplantısını, Bingöl'de gerçekleştirdi.

İlin potansiyelinin ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceğinin tartışıldığı toplantıyı, Dünya gazetesi başyazarı Osman Saffet Arolat yönetirken, açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı. Ardından söz alan Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, ceviz yetiştiriciliğiyle Bingöl ili ekonomisine nasıl katkıda bulunulabileceğini anlattı. Çankaya Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Meral Sayın, yerel ekonomilerde kümelenmenin farklı uygulamalarını ve kalkınmaya sağlayabileceği katkıları aktardı. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise Türkiye'nin tarım ve hayvancılığında kooperatifçiliğin öneminden yola çıkarak, uyguladıkları modern yöntemleri paylaştı. Son olarak söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, makroekonomik veriler ışığında şehrin bugününü ve yarınını inceledi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Verilere göre, topraklarının 3'te 1'i ceviz üretimi için uygun olan ve cevizin anavatanı olarak anılan Bingöl, potansiyelini yeterince değerlendiremiyor. Bozuk orman ve meraların ıslah edilip ağaçlandırılmasıyla Bingöl Türkiye'nin lokomotif ceviz üretici kenti olabilir. Diğer yandan, Bingöl'ün özellikle tekstil ve konfeksiyon alanındaki üretim gücü kümelenmeyle de desteklenirse, ilin ekonomisinde ciddi gelişmeler sağlanabilir. Hayvancılık eksenli bir bölgede yer alan Bingöl'ün, bu faaliyetten katma değeri yüksek faydalar yaratması için, ortak iş yapma kültürünün geliştirilmesi gerekiyor. Çağdaş kooperatifçilik modellerinin teşvik edilmesiyle küçük üreticilerden yeterli bir üretim gücü yaratmak mümkün olabilir. Garanti Anadolu sohbetlerinin 95. toplantısının, uzman konuşmacılarımızın da paylaşımlarıyla, Bingöl'ün geleceğine yeni açılımlar getirmesini diliyoruz" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Garanti Bankası Karadere Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title