Haberler

Twitch yayıncısı Jahrein'in Erzurum oyunu hakkındaki söylemleri tartışmaya yol açtı

Güncelleme:

Türk yapımı Erzurum oyunu, Proximity Game tarafından geliştirilen ve Erzurum'da geçen bir hayatta kalma oyunu olarak Steam'de listelendi. Ünlü Twitch yayıncısı Jahrein'in oyunu beğenmeyerek iade etmesi tartışma konusu oldu. Tartışma sosyal medyada çok büyürken Pinti Panda da olaylara dahil oldu.

Popüler Twitch yayıncısı Jahrein dün canlı yayında Erzurum oyununu oynamış ve oyundaki hataları eleştirerek oyunu iade etmişti. Oyunun oldukça basit olduğunu hatta bazı görsellerinin kopyalanmış olabileceğini söyleyen Jahrein, oyunda ayı saldırısı sırasında silahla ayıyı vurmasına rağmen öldü. Yayıncı bu olayın hemen ardından oyunu kapattı. Oyunun Steam yorum kısmına şu ifadeleri kullanarak yorum yaptı:

JAHREIN, ERZURUM OYUNUNU İADE ETTİ!

Oyunun Steam yorum kısmına yazan Jahrein,"Oyun, Türk oyun tarihinin en iyi yapımlarından biri. Cami ve muhtelif evlere yaklaştığımızda çalan saz ezgisi bizi bu sene Game Awards'ta en iyi ses/soundtrack alanında birinciliğe yerleştirecektir. Hiç şüphem yok. Oyunun başlangıcı harika. Neden orada olduğunu bilmediğimiz bir Erzurum köyündeyiz. Köye o kadar çok meteor yağmış ki gökte kuzey ışıkları oluşmuş. İmamın mezarını kazdığımız sahnede gözyaşlarımı tutamadım. RIP İmam FINK FENK. Yaşlı bir Anadolu insanı olan Ziya ile karşılaştığımızda ne yapacağımı bilemedim. Çocukken ananemin köy evinde ne hissediyorsam aynısını hissettim. Nitekim sobayı yakmamıza rağmen oda ısınmıyordu. Karakterim donmaya başladı. Donmaya başladığını sol alttaki donma göstergesinden anlamak içten bile değildi. Ziya beni ayılar hakkında uyarmıştı. Ve o an geldi çattı. Karşımda bir boz ayı. Erzurum'dayız. Elimde bir pompalı. Ancak normal bir ayı değil. TÜRK AYISI! 4-5 domdom mermisi sıkmama rağmen bana mısın demedi. Pençeleriyle her yerimi parçaladı. Sahne o kadar gerçekçiydi ki aylarca bununla ilgili kabuslar göreceğime eminim. 10/10 would bang again. Bu yapım için teşekkür ederiz!" diyerek oyunu iade etti.

PROXIMITY GAME'DEN CEVAP GECİKMEDİ!

Twitch platformunda binlerce takipçisi bulunan yayıncının oyun hakkındaki söylemleri oyunun geliştiricisi Proximity Game tarafından tepkiye yol açtı. Olayların üzerine geliştiricisi ekip tarafından şu şekilde cevap verildi:

Twitch yayıncısı Jahrein'in, Erzurum oyunu hakkındaki söylemleri tartışmaya yol açtı

Proximity Game tarafından yapılan bu cevabın ardından Jahrein Twitter hesabından, "Erzurum'un yapımcısından beklentimle tamamen örtüşen bir cevap almışım. Çakma ve kötü iş yapıp övgü bekleyen herkesin net bir şekilde cevabını alması gerekiyor bir arpa boyu yol alınacaksa. Ürettiğin şeyi herkes beğenmek zorunda değil. My project ue4 on sys tray…" dedi.

Jahrein Tweet'in devamında şunları da ekledi, "Haa unutmadan: "Allah'ı, Türklük hisleriyle gaza gelip bu hezimete pozitif puan kökleyen kardeşlerimiz yüzünden oyunu 15$'a satın alan ve anında iade edip negatif yorum bırakan Amerikalı Jonathan'a da anlatırsın. Olur mu kardeş?"

Twitch yayıncısı Jahrein'in, Erzurum oyunu hakkındaki söylemleri tartışmaya yol açtı

PİNTİ PANDA DA OLAYLARA DAHİL OLDU!

Bir diğer popüler Twitch yayıncısı PintiPanda kullanıcı adıyla bilinen Tuna Akşen de bu tartışmaya dahil oldu.

Twitch yayıncısı Jahrein'in, Erzurum oyunu hakkındaki söylemleri tartışmaya yol açtı

Kaynak: Haberler.com / Gamegar

Ahmet Sonuç Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500

Yorumlar (13)

CEYSIN STENTIM:

Ula beğenmediğini geçtim, bir de gömmüş oyunu. Beğenmedim de geç ne hiciv yapıyorsun üzerine. Şurası olmamış demek başka , burası kopyala yapıştır olmuş, bakın nasıl iade ediyorum demek başka. Bu bebeyi zaten sevmediğim gibi hiç izlemiyorum da. Mete nin 1 i olamaz bu.

4
13
yanıtYanıtla
jahorik:

jahreinin boşuna üstüne gittiler. beğenmediği şeyi sırf türk oyunu diye linçlediler. adam yalan mı söylesin?

10
7
yanıtYanıtla
Realist:

Jahrein''i hiç sevmem ama bu konuda sonuna kadar haklı. Long Dark isimli oyunu kopyala yapıştır yapmışar, Türk bayrağı falan ekleyerek milliyetçilik oynamaya çalışmışlar ama oyunun kendisi rezil, zıplama aksiyonları falan komik. Mount and Blade o da Türk oyunu ve herkes beğeniyor mesela

11
4
yanıtYanıtla
jahreinci:

Türkiye''de eleştiri kültürü yok. Jahrein emin olun o oyunumsu şeye iyi davrandı. Batıda açın bir bakın talk şovlara filan nasıl gömüyorlar adamı. Ama zihinsel olgunluğa eriştikleri için buna alınmıyorlar. Erzurum oyunun da yapımcılar aklı sırasınca cami, bayrak koyarak oyuna zırh geçirmeye kalktı. Türk oyunu diye eleştirilmez imiş. Bir de sen kimsin de adamı oyunu eleştirdi diye Allahsızlıkla itham edebilirsin. Bunların bir önceki oyununu da araştırın.

10
5
yanıtYanıtla
qweqweqwe:

begenmek zorunda degıl bunlar suna alısmıs adamlar her yabtıgını begenecek sankı

7
5
yanıtYanıtla
erzurum oyunu beka meselesidir:

abi bikere cami var oyunda yerli milli ne diyorsun ya bi de 15 temmuzda ne yaptın ki eleştiri hakkına sahip oluyon ya ohooooo

2
8
yanıtYanıtla
furkan:

boş konuşmuş.

1
9
yanıtYanıtla
sacma:

birisi dandik bir oyun yapma programından dandik bilgileriyle dandik bir oyun yapıyor ve insanlar bunu ciddiye alıyor inanılmaz anlasmalımı elestiriyorsunuz oyunu insanlar merak edip alsın diye 100 kısının satın alacagı oyunu reklam yaparak kac kısı aldı acaba reklamın ıyısı kotusu olmaz derler

5
1
yanıtYanıtla
oyun oynayan birisi:

Kesinlikle (oyuna yapılan) eleştiriler haklı. Eğer bir oyun yapımcısıysan eleştirileri dinleyip üzerine çalışacaksın. Onlarca oyun oynamış birisi senin oyununu eleştirirse ona şovenizm yaparak cevap veremezsin.

3
2
yanıtYanıtla
Oyun yapımcılarına saldırmayın.:

Oyun yapmak bile yayıncılık işinden daha pahalı ve zahmetli bir iş kaliteli iş yapmak istesen kan efekti mesela oyun için bu efekt bile en az 40 dolar ediyor yani unreal engine gibi motorların free assetleri ile elbet bir şeyler yapmaları gerekiyor milli yerli diye destekliyoruz sözde yabancı firma yapsa milli dini değerlerimizle dalga geçiyor diye linç lerdik şuan bile aynısını yapıyoruz ayıptır.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title