Haberler

    Galatasaray'ın Bursaspor Kadrosu

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yarın deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Galatasaray'ın Bursa yolculuğu başladı.

    Galatasaray'ın 22 kişilik Bursa kafilesinde şu oyuncular yer alıyor:

    "Muslera, Ufuk, Eray, Sabri, Eboue, Veysel, Semih, Koray, Hakan Balta, Telles, Oğuzhan, Melo, Emre Çolak, Ceyhun, Selçuk, Yekta, Ontivero, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Umut Gündoğan, Hajrovic, Sneijder."

    Sarı kırmızılılarda sakat olan Drogba, Chedjou, Aydın Yılmaz ve Hamit Altıntop'un yanı sıra yabancı sınırına takılan Guillermo Burdisso ve 22 kişilik kadroda yer alan bir yabancı futbolcu daha forma giyemeyecek.

    Kupada 17. Randevu

    Kupada ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşen Galatasaray ile Bursaspor bugüne kadar, bu organizasyonda 16 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçlarında 8'ini kazanırken, 5 maç berabere bitti, 3 maçtan ise Bursaspor galip ayrıldı.

    İlk Maç Berabere

    Kupa yarı finalinde Galatasaray ile Bursaspor arasında Türk Telekom Arena'da oynanan ilk maç 2-2 sona erdi.

    Kim Nasıl Tur Atlar?

    Mücadelenin 3-3 veya daha fazla gollü beraberlikle sonuçlanması halinde tur atlayan taraf Galatasaray olacak. Karşılaşmanın 0-0, 1-1 veya Bursaspor'un galibiyetiyle sona ermesi durumunda ise yeşil-beyazlılar tur atlayacak. Maç 2-2 sona ererse mücadele uzatmalara gidecek.

    İlk Kupa Eşleşmesi 1972 yılında

    Galatasaray ile Bursaspor Türkiye Kupası'nda ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşti. Çeyrek final maçlarının ilkinde Bursaspor kendi sahasında Galatasaray'ı 1-0 mağlup etmiş, İstanbul'daki karşılaşma ise 1-1 sona ermişti. Galatasaray ile Bursaspor, Kupa'da son olarak 2008 yılında gruplarda karşılaşmış, Bursa'daki karşılaşma 2-2 sona ermişti.

    Eşleşmelerin 5'inde Galatasaray Tur Atladı

    Galatasaray ile Bursaspor, Türkiye Kupası'nda 6 kez eleme turlarında, 2 kez de gruplarda eşleşti. Eleme turlarındaki eşleşmelerin 5'inde Galatasaray tur atlarken, ilk eşleşme olan 1971-72 sezonunda ise Bursaspor tur atladı.

    İkinci Yarı Final Eşleşmesi

    Galatasaray ile Bursaspor, Kupa'da ikinci kez yarı finalde karşılaşacak. Bir önceki yarı final eşleşmesi 1981-82 sezonunda oynanmış, tur atlayan taraf Galatasaray olmuştu. Galatasaray, bu eşleşmede ilk maçı İstanbul'da 2-1 kazanırken, Bursa'daki karşılaşma ise 0-0 eşitlikle sona ermişti.

    Maçın Hakemi İlker Meral

    Galatasaray'ın Bursaspor ile oynayacağı maçı İlker Meral yönetecek. Meral'in yardımcılıklarını Serkan Gençerler ve İsmail Şencan yapacak.

    Yarı Finalde Diğer Eşleşme

    Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan diğer yarı final ilk maçında ise Medical Park Antalyaspor, Eskişehirspor'u 1-0 yendi. Yarı final karşılaşmaların ardından tur atlayan iki takım Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Final maçı 7 Mayıs 2014 tarihinde oynanacak.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Türkiye Kupası İlker Meral Galatasaray Bursaspor Spor Haberler

    Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

    Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

    CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

    CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

    Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

    Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title