Haberler

Galatasaray'da Ünal Aysal, Mehmet Helvacı Ve Turgay Kıran Başkan Adayı Oldu

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın adaylığını öneren 230 imzanın Divan Kurulu'na getirilmesine karşın, Adnan Polat aday olmadı.

Galatasaray Kulübü'nde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran başkan adayı olurken, mevcut başkan Adnan Polat'ın ise başvurusu olmadı.

Seçim öncesi adayların listelerini bildirmeleri için belirlenen zaman bugün tamamlanırken, Divan Kurulu'na aday gösterilme imzaları ile kurul listelerini ileten Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran başkan adayları olarak ilan edildi. Mecidiyeköy'de bulunan kulüp binasında adayların başvurularını alan Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, basın mensuplarına başkan adaylarını ve yönetim listelerini açıkladı.

Aktar, açıklanan listelerin geçici olduğunu belirterek, "Bu listeler, Sicil Kurulu tarafından, sicil ve kıdemleri yönünden yeterlilik konusunda kontrol edilecek. Bize 24 saat içinde geri dönülecek ve kulübün resmi internet sitesinde kesin haliyle bunları yayınlayacağız. Artık adayların listelerinde de bir değişiklik yapma şansı olmayacak" dedi. Bir soru üzerine İrfan Aktar, seçilecek yönetimin 3 yıl için görev yapacağını söyledi.

Bu arada Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın adaylığını öneren 230 imzanın Divan Kurulu'na getirildiğini ifade eden İrfan Aktar, ancak Polat'ın kurullarıyla ilgili herhangi bir liste kendilerine ulaşmadığı için adaylar arasında olmadığını söyledi. Polat'ın eski tüzüğe dayanarak daha sonra aday olup olamayacağı konusuna da açıklık getiren Aktar, "Tüzüğümüzün geçici 2. maddesi, seçimle ilgili hususların, yapılacak ilk olağan veya olağanüstü genel kurulda yürürlüğe gireceğini söylüyor. Önümüzdeki de bir olağanüstü genel kuruldur" diye konuştu.

Aktar, bugün Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, Galatasaray'da seçime gidilmemesi yönünde bir karar alındığı ve ayrıca 3 Mayıs tarihli bir mahkemenin daha olduğunun ifade edilmesi üzerine, "Biz bir Hukuk Kurulu kurmuştuk. Müzakere edilecektir. Gereği neyse, hukuki alt yapısı nasılsa, ona göre uygulama yapacağız. Şimdiden bu işi problem olarak düşünmemek lazım. Bugünkü karar, bir yürütmeyi durdurma talebiyle ilgili. Seçim ilanını veren yönetim kurulu, mahkemenin karar verdiği yönde bir seçime cevap vermedi. Yönetim seçime gitmeyi kendisi tercih etti. Mahkeme, görevdeki yönetim kurulu veya istifa eden üyelerin aday olup olamayacakları konusuyla ilgili bir karar almıştır. Onlardan zaten bir tek Mehmet Helvacı var aday olan. Şimdi 3 Mayıs tarihindeki mahkemenin kararını da şimdiden bilemem. O gün o karar çıktığında, derhal Hukuk Kurulu'na danışır, gereği neyse, ona göre karar veririz. Galatasaray Kulübü'ne zarar verecek herhangi bir şeyi hiçbirimiz arzu etmeyiz. Mahkemeye müracaat eden arkadaşlarımızın da gayet iyi düşünmesi icap eder. Bu yürüyen bir prosedür. Bu prosedürün içinde herkes, her hususta mahkemeye gidebilir. Kulübümüz için sıhhatli ve doğru olanı yapma mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.

Divan Kurulu olarak kendilerine bir mahkeme tebligatı ulaşmadığını da vurgulayan Aktar, "Bize bir tebligat gelmesi lazım. Divan heyeti olarak bizim görevimiz, adaylık müracaatlarını almak, kontrol ettirmek ve kesinleştikten sonra yayınlamak. Renk seçimini yapacağız, sonra da seçime gidilecek. Arada olacak şeyler, mahkemeler, bizim şu anda bilebileceğimiz şeyler değil. Doğmamış çocuğa don biçilmez. Bunlarla ilgili kafamızı yormayalım. Beklenmeyen bir şey çıkarsa, o günün şartlarına göre incelenir" dedi.

Öte yandan Galatasaray'da Olağanüstü Genel Kurul öncesi başkan adaylarının renk seçimi, 2 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Başkan adayları veya temsilcilerinin katılımıyla 2 Mayıs Pazartesi günü saat 18. 00'de kulüp binasında bir araya geleceklerini belirten Aktar, yeni uygulamayla belirlenecek renklere göre aday listelerini de kendilerinin bastıracağını kaydetti.

Sarı-kırmızılı kulübün mayıs ayındaki olağanüstü seçimlerinde başkan adayı olan isimlerin yönetim listeleri şöyle:

Ünal Aysal: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas.

Yedekler: Ahmet Ocaklı, Abdürrahim Albayrak, Emir Barıgül, Mehmet Cibara ve Necati Demirkol.

Mehmet Helvacı: Münir Hamamcıoğlu, Prof. Dr. Dursun Buğra, Vedat Eşkinat, Suat Ertem, Doğan Yalçınkaya, Ahmet Aykut, Şerif Kaynar, Atilla Kınay, Mecit Çetinkaya, Nedim Ölçer.

Yedekler: Selim Sanver, Murat Yücaoğlu, İbrahim Okumuş, Serdar Ciner, Giray Güngör.

Turgay Kıran: Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan.

Yedekler: Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title