Haberler

Galatasaray'da Amatör Branşların Yükü Tartışıldı

Galatasaray Kulübü'nün ocak ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı.

Galatasaray Kulübü'nün ocak ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp yönetim kurulu adına Özkan Olcay, Mehmet Cibara, Aka Gündüz Özdemir, Mehmet Emin İpekdokuyan, Sedat Doğan, Necati Demirkol, Mehmet Karlı ve Ebru Köksal hazır bulunurken, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan da yen aldı.

Kulüp başkanı Ünal Aysal ile toplantı başlamadan önce salona gelmesine karşın, geçtiğimiz yıl vefat eden gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand için Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen anma toplantısına katılacağını bildirerek ayrıldı.

Toplantıda, sarı-kırmızılı kulübün futbol dışı şubeleriyle ilgili bilgilendirme yapılırken, yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara bu konuda söz alarak bir sunum gerçekleştirdi.

Futbol dışı branşlar ve alt yapılarıyla ilgili her şube için ayrı ayrı değerlendirmelerde bulunan Cibara, gençlere spor yapma imkanı sağlarken, Türkiye'nin gururu olma ve uluslararası alanda temsil fırsatı tanıdıklarını aktararak, Tüm branşlarda uluslararası alanda en üst düzey organizasyonlarda yer alma hedefi konmuştur. Sporcularımızı en iyi eğitmenlerle bir araya getirip, en iyi şartlarda yetişmelerini sağlıyoruz. Avrupa'da bizi en üst düzeyde temsil eden şubelerimizin çalıştırıcılarına baktığımızda, hepsi kariyerli teknik adamlardır. Sadece antrenör ve teknik adam düzeyinde değil, şube menajerleri düzeyinde de Türkiye'nin en başarılı isimleriyle çalışıyoruz diye konuştu.

Özellikle mali durumla ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, Amatör şubelerde gelirlerimiz komik düzeyde diyen Cibara, Aralık ayında erkek basketbol takımımızın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı maçların gişe hasılatı toplam 27 bin lira. Voleybolda bu hiç yok. Gelirler federasyona gidyor. Televizyon yayın hakları ve sponsor gelirler ya yok, ya da çok düşük. Bu şubelerde mali desteğe ihtiyaç duyduk. Mali Genel Kurul'da üyelerimizin o bütçe sınırları içinde kalmak için yoğun bir çaba harcasak da maddi ve manevi destekler de aldık. Örneği Ergun Gürsoy. Dışarıdan bize yardımda bulunan destekçilerimiz oldu değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray FXTCR Erkek Voleybol Takımı'nın CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi'nde Polonya ekibi Zaksa'yla yaptığı maçta salonda taraftardan fazla özel güvenlik olduğunu aktaran Cibara, Salonda bizim seyirci sayımız 9, Polonya ekibinin seyirci sayısı 41 kişiydi. Sadece özel güvenlik olarak ise 60 kişi görev yapıyordu ifadelerini kullandı.

Cibara, mali gelirlerin yetersizliğine vurgu yaparak, şunları söyledi İsim sponsorluğu gelirleri, Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı için 5,5 milyon dolar, Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı için 1,6 milyon avro, Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı için 2,7 milyon lira ve Galatasaray FXTCR Erkek Voleybol Takımı için ise 1,2 milyon lira. Toplam isim hakkı gelirleri 20 milyon lira civarında. Bu şubelerin toplam gideri ise 80 milyon lira. Oyuncu maliyetleri, toplam giderin yarısına tekabül ediyor. Bunu bir şekilde azaltmalıyız. Alt yapıyı geliştirmemiz ve tesisleşmeye gitmemiz gerekiyor. Bu bizim için çok önemli.

Mehmet Cibara, Galatasaray'ın futbol dışı şubelerinin 2013 yılı performanslarını aktarırken, özellikle salon sporlarında bir çok şubenin farklı noktalarda müsabakalarını yapmak durumunda kaldığını ve bu maçların tek bir çatı altında gerçekleştirilebileceği şekilde tesisleşmenin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

MEHMET BİLEN'DEN AMATÖR ŞUBE TANIMINA TEPKİ

Divan kurulu üyelerinden kulüp eski yöneticisi Mehmet Bilen, futbol dışı şubelerin amatör şube olarak adlandırılmasına tepki gösterdi.

Toplantının güncel konular bölümünde söz alan Mehmet Bilen, basketbol ve voleybol şubelerinin de futbolla birlikte amatör şubelerin dışında tutulması gerektiğini belirterek, Bu tanımlama düzeltilmeli. Sonra, amatör şubelerin kulüp bütçesine yük getirdiğinden bahsediliyor. Mali yük basketbol ve voleybolda. Yoksa diğer şubelerin ne kadar mali yükü var diye konuştu.

Bazı şubelerin belli kişiler için geçim kapısı olduğunu da ileri süren Bilen, Normalin üzerinde ücretlerle idareci tayin ediliyor. O kadar önemli yöneticimiz var, büyük firmaları var, ama şubelere destek oldukları yok. Sponsor dahi olmuyorlar. Maalesef kulüp üzerinde para kazanan çok sayıda kişi ve kuruluş bulunuyor. Ortada çok da masumane bir durum yok. Ondan sonra sporcularımızın sandviç ve su paralarını kesmeyi tasarruf sayıyoruz değerlendirmesinde bulundu. Bilen ayrıca, Galatasaray Kulübü'nün yönetim kurulunda sporcu kökenli üyenin bulunmamasını da eleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tevfik Fikret Mehmet Cibara Mehmet Bilen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title