Haberler

Fransız Yıldız Audrey Tautou: Harika Yönetmeniniz Nuri Bilge Ceylan'ı Biliyorum

ULUSLARARASI Antalya Film Festivali'ne katılan 'sinemanın tatlı kadını' olarak bilinen ve 'Amelie' filminin başrol oyuncu Audrey Tautou, Türkiye sinemasında Nuri Bilge Ceylan ve Mustang'in yönetmeni Deniz Gamze Ergüven'i bildiğini söyledi.

ULUSLARARASI Antalya Film Festivali'ne katılan 'sinemanın tatlı kadını' olarak bilinen ve 'Amelie' filminin başrol oyuncu Audrey Tautou, Türkiye sinemasında Nuri Bilge Ceylan ve Mustang'in yönetmeni Deniz Gamze Ergüven'i bildiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali, dünya sinemasının yıldızlarından Audrey Tautou'yu konuk ediyor. Açılış töreninde Altın Portakal Onur Ödülü alacak Tautou, tören öncesi gazetecilerle bir araya geldi. 2016 Expo VIP merkezinde soruları yanıtlayan Fransız yıldız, Antalya'da onur ödülü aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Daha önce İstanbul'a geldiğini ifade eden Tautou, Antalya'da ilk kez bulunduğunu söyledi. Festivalden çok etkilendiğini dile getiren Tautou, değerli bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye sineması konusunda uzman olmadığını belirten Taotou, "Harika bir yönetmeniniz var; Nuri Bilge Ceylan. Bir de Mustang'in yönetmeni Deniz Gamze Ergüven'i biliyorum. Harika oyuncularınız var isimlerini telaffuz edemiyorum" dedi.

'MÜLTECİLERE DUYARSIZ KALAMAM'

Bir gazetecinin bu yıl Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ve mülteciler konusunun festivalin ana mesajı olduğunu belirtmesi üzerine Tautou, "Sinemanın insanları daha açık hale getirir olması büyük önem taşıyor. Mülteciler konusuna duyarsız kalmamız imkansız. Darbe girişimi konusunda bir fikir beyan edemem. Ben ancak tanık olabilirim. Bu konuda doğrudan fikir beyan etmem doğru değil. İfade özgürlüğü açısından sinemanın doğru bir sanat olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

AUDREY TAUTOU KİMDİR?

Fransız aktris Audrey Tautou'nun yıldızı, Tonie Marshall'ın 1999 yapımı 'Venüs Güzelleri' adlı filmle parladı. Tautou, 2000 yılında bu filmdeki rolüyle Fransız Akademisi'nden 'Umut Veren Kadın Oyuncu' dalında ve eleştirmenlerden 'Yılın Kadın Oyuncu Keşfi' ödüllerini kazandı. Jean-Pierre Jeunet bu filmle Tautou'yu keşfedip 'Amelie' filminde başrolü Emily Watson yerine Audrey Tautou'ya verdi. Beş dalda Oscar'a aday gösterilen filmde, Tautou'nun da uluslararası alanda başarısı bir fenomen haline geldi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuri Bilge Ceylan Audrey Tautou Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title