Haberler

150 kişilik uçakta 640 Afgan! Fotoğrafı ABD servis etti, nereye götürüldükleri ise bilinmiyor

Güncelleme:

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmak isteyen Afganlar havalimanına akın etti. ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından servis edilen bir fotoğrafta 640 kişinin 150 kişi kapasiteli bir kargo uçağına binerek Kabil'den kaçtığı görüldü.

Afganistan'da panik ve korku giderek büyüyor. Taliban'ın kısa sürede başkent Kabil'i ele geçirmesinin ardından tahliyeler başladı. Kaçmak isteyen binlerce kişi havalimanına akın etti. Kaos öylesine büyüdü ki, uçağın kanatlarındaki bölmelere bile binerek kaçmak isteyenler oldu.

150 KİŞİLİK UÇAĞA 640 KİŞİ BİNDİ

Güvenlik noktalarını aşan yüzlerce Afgan uçaklara hücum etti. Kalkan uçaklara tutunan 3 Afgan ise uçak havalandıktan sonra yere düşerek feci şekilde can verdi. Çarpıcı görüntülerin ortaya çıktığı Afganistan'da 640 kişi, ABD ordusuna ait 150 kişi kapasiteli bir kargo uçağına binerek Kabil'den kaçmayı başardı. ABD'li yetkililer olayı doğruladı ancak uçağın sivilleri nereye taşıdığına dair bir bilgi vermedi.

Fotoğrafı ABD Savunma Bakanlığı servis etti! 150 kişilik uçağa 640 Afgan bindi

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

Pazar gece saatlerinde çekildiği belirtilen kare ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından Defense One dergisine verildi. Söz konusu kare sosyal medyayasın da gündemine oturdu. Kısa sürede binlerce defa paylaşılan fotoğraf viral oldu.

Fotoğrafı ABD Savunma Bakanlığı servis etti! 150 kişilik uçağa 640 Afgan bindi

HAVALANAN UÇAKTAN DÜŞEN 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Taliban'ın yönetime el koyduğu Afganistan'da dün havalimanına akın eden vatandaşların pistte ilerleyen uçaklara tutunarak kaçmaya çalıştıkları anlar kameralar tarafından saniye saniye kaydedilmişti. Bir uçağın iniş takımlarına tutunarak havalanan 2 kişinin ise uçak havalandıktan sonra düşüp can verdiği görülmüştü.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Afganistan Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (11)

Richard Thatcher:

Ankara lutfen kardeslerimize sahip cikalim. Afgan kardeslerimiz dualarimiz sizinle. Hepimiz ustumuze duseni yapmaliyiz. Uzucu bir durum. Islam birliginin sinandigi bugunlerde kardeslerimizin yaninda olalim.

34
285
yanıtYanıtla
Sesli Köşe:

Kardeş burdan konuşma git oraya yanlarında ol

yanıt102
yanıt11
Alpingo Bey:

Çok istiyorsan evine al

yanıt57
yanıt9
Sesli Köşe:

Nereye götürüldüklerini ben soyleyim, dünyanın çöp ve multeci toplama merkezi Türkiye'ye,parayi bastıran çöpünü mültecini getirebiliyor

171
26
yanıtYanıtla
Ayşegül Coşkun:

Türkiye'ye gelmesinler de nereye giderlerse gitsinler

121
12
yanıtYanıtla
Kukari Badi:

İşte islamı yanlış anlayıp yaşanmaz hale getirenlerin ülkesi. Boşa demiyorlar dünyada en rahat yaşayan müslümanlar, müslüman olmayan ülkelerde yaşayanlar. Amerika gavuru yönetimden elini çekince onlardan kaçmayanlar, aşırı islamcıları daha gavur görüp havada giden uçağın kanadına asılıp kaçmaya çalışıyorlar.

84
10
yanıtYanıtla
Borozanın şakir :

Havada dolaştırıp abd ye yada turkiyeye geldik deyip afganistanda bir yere salsınlar :)

74
18
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

Afganları, suriyelileri ve tüm diğer mültecileri Mars'a götürelim.

54
30
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Pilotun yerinde olsam Çek fırlat koltuğunu atla aç paraşütü , uçakda içindekiler de ne olursa olsun

13
37
yanıtYanıtla
Hasan Tombul:

Dünyann en zor coğrayasında yaşmaya çalışan bu halka yapılan zulümdür.,küreselcilerin oyunuyla bir müddet parayla hüküm sürdüler.ne zamanki oyunda yeni oyunculara ihtiyac duyuldu,geri çekilme bahanesiyle afganistan ı tekrar belirsiz bir ateşin içine bıraktılar.madem mücahitlik mademki cihattı düşmanına karşı yapsaydılar.bunlar anlaşıp dolarları cep e indirdiler seslerini çıkarmadılar.şimdide insanları sömürecekler.halk kendi insanından korkar mı demekki işin içinde başka şeyler var.

34
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title