Haberler

    Fortnite yayıncısı Clix Twitch'ten yasaklandı

    Güncelleme:

    Fortnite camiasında tanınan bir isim olan Clix'in, Twitch üzerindeki hesabı banlandı. Daha 16 yaşında olan Clix, Twitch üzerinde 3.5 milyon takipçilik bir kitleye sahipti. 15 Şubat'ın erken saatlerinde, Clix, Twitter hesabı üzerinden Twitch'ten yasaklanmış olduğunu takipçilerine duyurdu.

    Genç yaşında, yakaladığı başarılar ile tanınan Clix, NRG takımı ile anlaşarak ününü Espor dünyasında duyurmuştu. Bununla birlikte Twitch üzerinden yaptığı yayınlarla da kendine büyük bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı. Lakin geçtiğimiz günlerde yayın sırasında yaptığı hata yüzünden Twitch hesabı yasaklandı.

    CLIX TWITCH'TEN NEDEN BANLANDI?

    Clix, 14 şubat günü yaptığı yayın sırasında, Twitch kurallarına aykırı bir görseli ekranda yansıttı. Eski kaydettiği ekran görüntüleri arasında gezinen Clix, lakin bu sırada bilgisayarda kayıtlı çıplak bir fotoğrafın küçük bir karesi ekranda görüntülendi. Clix yaptığı hatanın farkına vardı ve panikle o kareden çıkmaya çalıştı. Ancak olan çoktan olmuştu. Kasti şekilde yapılan bir hareket olmamasına karşın, Clix bu sebepten dolayı ertesi gün sabahında Twich üzerinden yasaklandı.

    Clix açısından bu yasaklanma büyük bir korku kaynağı. Çünkü bu onun Twitch üzerindeki ilk yasaklanması değil.

    Daha öncesinde Kasım 2019'da ilk yasaklanmasını yaşamıştı. 2. yasaklanmasını da, yakın bir tarihte, geçen sene Kasım ayında yaşadı. Bu yasaklanmasında telif haklarını ihlal etmesi büyük rol oynadı.

    Şimdi de yaşadığı 3. yasaklanma ile Twitch üzerinden tamamen yasaklandığı düşüncesi hakim. Twitter üzerinden bunu şu şekilde belirtti.

    Clix'i bu konuda düşünmesine sebep olan durum ise, bu yasaklanmanın gösterdiği bildirim. Bildirim şu şekilde,

    Bildirimde askıya alınma süresinin " Belirsiz" olduğu belirtiliyor. Bildirimde ek olarak, "askıya alınma otomatik olarak kaldırılmayacaktır" ve " hizmetlerinize erişim, geçerli bir itiraz üzerine yeniden sağlanabilir" ifadeleri de yer almaktadır.

    Yasaklanmanın ardından, hayranları, Twitter üzerinden #FreeClix hashtagını açtı. Bir çok hayran Twitch'in bu kararını yerli bulmayarak, diğer yayıncılarda yaşanan benzer durumları kanıt olarak gösterdi.

    Bu süreçte Clix'i, takımı olan NRG yalnız bırakmadı. NRG kurucusu ve CEO'su Andy Miller konuyla ilgileneceklerini açıkladı. Aynı zamanda yasaklanma ile ilgili Twitch'e itiraz edeceklerini belirtti.

    Andy Miller, sayfasından paylaşılan #FreeClix hashtagli tweetinin altında olaya tepkisini gösterdi. Sonrasında durumla ilgileneceklerini belirten bir tweet daha yayınladı.

    Şu an Clix'in kaderi, önümüzdeki günlerde Twitch'e sunulacak olan itiraza bağlı görünüyor.

    Kaynak: ESporTimes / Gamegar

    Sevgililer Günü Twitter Haberler

    AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

    AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

    Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

    Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

    ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

    ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

    Bakmadan Geçme

    13 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 13 Mayıs burç yorumları Burhan Kuzu kimdir? Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Kaan Taşaner hayatı ve biyografisi! Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Doğruluk mu cesaret mi soruları! DC soruları! Farklı, ilginç, değişik doğruluk mu cesaretlik mi sorularına örnekler Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı SON DAKİKA 2024? Öğrenmek için TIKLAYINIZ Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

    Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title