Haberler

Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi

Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle çaya düşen minibüsteki 10 kişi arasında babası ve yeğeni bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, hastaneden taburcu edilmesinin ardından baba evine gitti.

Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle çaya düşen minibüsteki 10 kişi arasında babası ve yeğeni bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, hastaneden taburcu edilmesinin ardından baba evine gitti.

Yakınlarıyla acısını paylaşan Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı duyar duymaz çöken alana gittiğini, bir minibüsün suya düştüğünü öğrendiğini söyledi. Yapılan araştırmada babası Kemal Gülşen ile yeğeni Sezgin Gülşen'in Çaycuma'da olduğunu öğrendiklerini ifade eden Gülşen, "Yeğenimin cep telefonundan ulaşmaya çalıştık. Başarısız olunca çaya düşen minibüste oldukları kesinleşti. Köyümüzün iki mahallesinden 10 kişinin artık vefat ettiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Filyos Çayı üzerindeki yeni köprüyü 2009'da hizmete aldıklarını, ilgili bakanlığın desteğiyle bunu başardıklarını belirten Gülşen, şunları söyledi:

"Mevcut köprüyü de karayolları tadilat yapmak kaydıyla hizmete sunmuştu. Ben öğle saatlerinde suyun yükseldiğini fark ettim. Ancak biz belediye olarak geçen yılın kasım ayında köprü ayaklarının tahkimatlarını yapmıştık. Köprünün ayaklarının yıkılacağı hiçbirimizin aklına gelmemişti. Suyun debisinden kaynaklanan yıkım oldu. Vatanımız sağ olsun. Metaneti elden bırakmayacağız. Ben devletimize oradaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Herkes büyük gayret içinde. Başbakanımızın sayın Valiyi aramak kaydıyla mevcut köprünün yerine ikinci bir köprü yapılmasına yönelik talimat verdiğini duyduk."

-Yolgeçen köyünde mezar yeri kazıldı-

Babasının 79 yaşında olduğunu, uzun yıllar köy muhtarlığı yaptığını anlatan Gülşen, "Bağları çok güçlüydü, her hafta Çaycuma'ya gelir arkadaşlarıyla sohbet ederdi. Beni çok rahatsız etmezdi. Resmi görevlilere engel olmak istemezdi. Babam bizim arkamızda bir neferdi, dayanaktı. Hep icraatlarımızı takip ederdi" dedi.

Gülşen, yeğeni Sezgin Gülşen'in Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğrencisi olduğunu belirterek, "En büyük acımız orada. Yeğenim dedesini çok severdi, dedesi de onu. Allah ikisini beraber edebiyete intikal ettirdi" diye konuştu.

Bu arada, Yolgeçen köyü sakinlerinin, cesetleri bulunmamasına rağmen minibüsteki 10 yolcu için köy mezarlığında mezar yeri kazdığı görüldü.

-Yakınları kaybolanların endişeli bekleyişi sürüyor-

Köprüden yaya olarak geçtiği bilinen ve kendisinden bir daha haber alınamayan Hayriye Gürer'in (33) annesi Habibe Gürer (56) de gazetecilere, kızından en son köprüden yaya olarak geçerken haber alabildiklerini söyledi.

Kızının pazara gittiğini ifade eden Gürer, "Kızım yürüyerek köprünün karşısına geçiyormuş, yalnızdı, saat 15.20'de telefonla mesaj atmış kendi kızına

'ben geliyorum' diye. Cuma köprüsünden geçerken mesaj atmış. Sonra bir daha haber alamadık" diye konuştu.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA / Politika

Sezgin Gülşen Mithat Gülşen Filyos Çayı Çaycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title