Haberler

Filmmor Festivali İlk Kez Bursa'da

Kadınların meselelerine dikkat çeken filmlerin yer aldığı 15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, sinema tutkunları ile Konak Kültürevi’nde buluştu.

Kadınların meselelerine dikkat çeken filmlerin yer aldığı 15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, sinema tutkunları ile Konak Kültürevi'nde buluştu.

15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye'de, iktidarları, kadınların belirlediğine dikkat çeken Başkan Bozbey, "Bu ülkede iktidarları tayin eden kadınlardır. Kadınlar ne tarafa daha fazla eğilim gösterirse o taraf iktidar oluyor. Bu süreçte de her zaman olduğu gibi kadınların eğilimi ne tarafa doğru fazlaysa orası iktidar olacaktır. Bu demektir ki kadınlara çok büyük görev düşüyor. Geleceğimiz açısından, çocuklarımız, torunlarımız açısında, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet muhafaza edilmesi açısından sorumluluk düşüyor" dedi.

Kadının özgürlüğünden yana olduklarını söyleyen Bozbey, şöyle devam etti: "Kadın ve erkeğin eşit haklardan, eşit bir yurttaş kimliğiyle sosyal, kültürel ve her alanda beraberce aynı haklara sahip olmasından yanayız. Ama kadınların bir tek yerde özgür olduğunu düşünüyorum; bir tek seçim kabininde özgürdür kadınlar. Orasını da yıkalım her yerde özgür olsun kadınlar" diye konuştu.

Filmmor Kadın Kooperatifi Kurucusu Melek Özman da son yıllarda zor şartlar altında festivali gerçekleştirdiklerini ve kadınların her zaman zorluklar karşısında çıkar bir yol bulduklarını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından 105 kadından oluşan Nilüfer Kadın Korosu, Aysel Gürel'in şefliğinde konser verdi.

Kadın sorununa dikkat çeken 15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin ilk gününde açılışın ardından saat 14: 00'te 'Zeytin Ağacı', 16: 00'da 'Başkasının Evi', 18: 00'da de 'Tam Gözlerimi Açarken' isimli filmler Konak Kültürevi'nde izleyici ile buluştu.

9 Nisan Pazar günü de Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'nde saat 12: 00'de 'Çok Uzak Fazla Yakın', 14: 00'de 'Ben Halkım', 16: 00'da 'Tereddüt', 18: 00'de 'Feminist Değilim Ama' filmleri festival kapsamında ücretsiz olarak gösterilecek. Festival'de bir de 'Türkiye Sinemasında Kadınlar' konulu söyleşi düzenlenecek. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenecek söyleşi Masum Küstah Fettan filmiyle, Melek Özman sinema tutkunlarıyla saat 19: 00'da bir araya gelecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konak Kültürevi Mustafa Bozbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title