Haberler

FETÖ Üyeliğinden Yargılanan Ömer Çatkıç'a Tahliye

Güncelleme:

Mahkeme, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin yargılanan tutuklu sanıklardan Ömer Çatkıç hakkında tahliye kararı verdi.

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin eski futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç ve Uğur Boral'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan Ömer Çatkıç'ın tahliyesine hükmedildi.

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin, eski futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül'ün, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmada tutuklu sanıklar Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol ile tutuksuz sanıklar Uğur Boral, Bekir İrtegün, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül hazır bulundu.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmasına geçildi.

BEKİR İRTEGÜN: 17-25 ARALIK'TAN SONRA UZAKLAŞMAYA BAŞLADIM

İlk olarak ifade veren sanıklardan Bekir İrtegün," Daha önce ayrıntılı olarak ifade verdim. Bu örgütle ilgili sıkıntı olmadığı süreçte iyi insanlar olarak bildiğimden zaman zaman sohbetlerine katıldım. 17-25 Aralık'tan sonra uzaklaşmaya başladım. Yetiştirilme tarzımızdan mahcup bir tarzımız var. Bundan dolayı iletişimimi direk kesemedim. Uzaklaştım" dedi.

Uzaklaşmaya başlamasının ardından sohbetlere katıldığı kişinin kendisine bir programdan söz etmesi üzerine adını sonradan öğrendiği Bylock programını indirdiğini anlatan İrtegün, "Takımımla yurt dışına giderken pasaportuma el konulunca konudan haberdar oldum. O dönem bu yapı devlet tarafından örgüt olarak kabul edilmemişti. Örgüt olarak ilan edildikten sonra içinde olmamız mümkün değil. Bazı önemli maçlar öncesi sabah namazına, Cuma namazına gider dua ederdik" ifadelerini kullandı.

"SOHBETLERDE EMRE BELÖZOĞLU'YU GÖRDÜM"

Aile olarak bu yapıdan uzak olduklarını futbol yaşantısı içerisinde bu yapıyla tanıştığını aktaran İrtegün, " Katıldığım sohbetlerde Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül ve Uğru Boral'ı gördüm" dedi.

İrtegün, FETÖ'nün futboldaki maksadının ne olduğu, örgüte yakın futbolcuların transferlerinde kolaylık tanınıp tanınmadığı şeklindeki bir soru üzerine, "Bu örgüt her yerde var. Futboldaki amaçları neydi ne değildi. Bilmiyorum. Bu konu beni aşar. Ama kullanılan bir taraf var ise o taraf biziz. İsmimiz kullanılmıştır. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum" dedi.

Duruşmada daha sonra söz alan tutuklu sanık Ömer Çatkıç ise savunmasına "Devlet tarafından üstün hizmet madalyasına layık görülmüşüm. Vatanımı milletimi seven biriyim" sözleriyle başladı.

ÖMER ÇATKIÇ: BYLOCK'U ZAFER BİRYOL'UN EVİNDE İNDİRDİM

14 aydır tutuklu olduğunu eşi ve çocuklarından uzak olduğunu aktaran Çatkıç, "Futbol oynadığım dönemde zaman zaman sohbetlere katıldım. Buralarda genelde dini konular konuşulurdu. Dinimi öğrenmek için giderdim. 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'dan paramı çektim. ByLock programını Zafer Biryol'un evinde yemekte olduğumuz bir sıra indirdim. Bu programı sohbet sırasında evde bulunan kişilerin söylemesiyle indirdim. Programı indirdiğim sırada sanırım yemek falan geldi sonra konu değişti. Program üzerine konuşmadık. Bu programı daha sonra sildim" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir İrtegün Zafer Biryol Futbol Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title