Haberler

Fethiye Yemek Siparişi Veren Turiste, Birlikte Pişirelim Teklifi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde butik otel işletmecisi 50 yaşındaki Filiz Almalı, Türk mutfağından yemek siparişi veren turistlere, yemeği birlikte pişirmeyi teklif ediyor. Teklifi kabul edip oklavayla hamur açan turistler, Türk mutfağını yakından tanıma fırsatı buluyor.

Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde turizmci Filiz Almalı tarafından işletilen 'Misafir Evi' ilçede konaklayan turistlere, Türk yemeklerinin yapımını öğrenme imkanı sunuyor. Türk mutfağından oluşan menüden sipariş veren turistlere, isterlerse yemekleri kendi elleriyle yapabilecekleri söyleniyor. Teklifi kabul eden turistler, Almalı ile birlikte mutfağa girerek, hem yemek tarifini alıyor hem de yapımını uygulamalı öğreniyor.

OKLAVAYLA HAMUR AÇTILAR

Otelde konaklayan İngiliz psikolog 55 yaşındaki İan Richards ile emlak danışmanı 53 yaşındaki Jonny Wedgswy, sipariş ettikleri yemekleri kendi elleriyle yapmak istedi. Merak edip, kerevizli börek siparişi veren ikili, önce Almalı gözetiminde oklavayla yufka açtı. Daha sonra doğradıkları kerevizleri yufkanın içine yerleştirerek çiğ börekleri fırına sürdü. Pişirdikleri börekleri afiyetle yiyen ikili ayrıca pekmez yapımını öğrenmek için ayaklarıyla üzüm çiğneyip suyunu sıktı.

"ÜLKELERİNDE AYNI YEMEKLERİ YAPIYORLAR"

Kayaköy'de 5 yıldır işletmecilik yapan Filiz Almalı, İngiltere, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri'nden turistleri ağırladığını söyledi. Sipariş veren turistlere geleneksel Türk yemeklerini öğretmek istediklerini anlatan Almalı, teklifi kabul eden turistlerle mutfağa girdiklerini kaydetti. Börek, baklava ve zeytinyağlı yemeklerin turistler tarafından daha çabuk öğrenildiğini aktaran Almalı, "Ülkelerine gidinci yine mutfağa girip, aynı yemekleri yapıyor, görüntülerini bize gönderiyorlar. Bu durum beni çok mutlu ediyor" dedi. Almalı, yapımını öğrettiği yemeklerin hikayelerini de turistlere anlattığını sözlerine ekledi.

"HİÇ YEMEK YAPMAMIŞTIM"

Bugüne kadar hiç yemek yapmadığını anlatan Jonny Wedgswy ise "Burada stresten uzak, harika bir tatil yapıyorum. Hiç yemek yapmayan bir kişi için Türk yemekleri oldukça zor. Ancak öğrendiklerimi İngiltere'de tekrar ederek, Türk yemeklerinin lezzetini oradaki dostlarıma da tattıracağım" dedi.

27 yıldan bu yana tatil için Türkiye'ye geldiğini belirten İngiliz psikolog İan Richards ise "Türk yemeklerini çok beğeniyorum. Bu nedenle her gelişimde yemek dersleri de alıyorum. Türk yemek kültürünü öğreniyorum. Burada herşey çok güzel" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Kayaköy Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title