Haberler

Fethiye'de 15 Temmuz Şehitleri Için Hatıra Ormanı

Fethiye'de 15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde oluşturulan '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'na, ilk ağaçları minik öğrenciler dikti.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Eldirek Mahallesi Değirmenbaşı Mevkii'ndeki 50 dekar alana '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı' ismini verdi. Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle bugün düzenlenen etkinlikte yeni oluşturulan ormana, 5 bin çam fidanı dikildi. Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu tarafından organize edilen dikime, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çeşitli okullardan 250 öğrenci katıldı. Minik ilkokul öğrencilerinin ilk fidanları toprakla buluşturduğu etkinlikte, kamu kurumu temsilcileri de kendi isimlerine ayrılmış alanlara fidan dikti.

Hatıra ormanına ilişkin bilgi veren Orman İşletme Müdürü Zorlu, aziz şehitlerin anısına bir hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi. Aralarında üniversitelilerinde bulunduğu 250 öğrencinin dikime katıldığını anlatan Zorlu, başka bir amaçlarının da yeşili ve doğuya koruma bilincini öğrencilere aşılamak olduğunu kaydetti. İlçenin yüzde 70'inin ormanlarla kaplı olduğunu aktaran Zorlu, bu rakamın Türkiye ortalamasının 2.5 katı olduğunu belirtti.

"AĞAÇ DİKMEK KUTSALDIR"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise vefalı davranışlarından dolayı orman teşkilatını kutladı. Ağaç dikmenin kendileri için çok kutsal olduğunu vurgulayan Saatcı, "Peygamber efendimiz demiş ki; 'Kıyametin koptuğunu anlasanız, görseniz, yaşasanız bile, o anda elinizde bir yeşil bir fidan varsa dikin.' Biz böyle bir örften, böyle bir dinden geliyoruz. Yeni bir bina yapıldığı zaman onun bahçesine ağaç dikilir. Cami, medrese, külliye yapıldığı zaman, hatta çocuklar doğduğunda onların adına bir ağaç dikilir. Bu geleneği hep beraber yaşatıyoruz" dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ağaçlandırma sahasına verilen ismin anlamlı ve önemli olduğunu kaydetti. Geçen 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti ve milletine tuzak kurulduğunu savunan Çalık şunları söyledi:

"Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanet yaşanmıştır. Bunu milletimiz şehitleriyle, gazileriyle önüne geçmiş ve Türk milletinin ebediyen yaşayacağını tüm düşmanlarına göstermiştir. Biz bu toprakları, ülkemizi şehit kanlarıyla vatan yaptık. Bu topraklar ebediyen de bizim olacak. Tapusu Türk milletinindir. Bu topraklarda sağlıklı yaşamanın bir yolu da yaşanabilir çevreyi koruyan, doğayı, yeşili geleceğe taşıyan bir coğrafya oluşturmaktır. Yıllar sonra oksijen tükendiğinde, buna ihtiyaç duyan sizin torununuz olabilir. Bunun için Allah'ın yarattığı bu güzel dengeyi bozmadan geleceğe taşımak hepimizin vazifesi. Orman teşkilatımızı kutluyorum. Çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Yangınla mücadelede de çok güzel sonuçlar alıyorlar. Dünyanın başka ülkelerinden hakikaten kat kat fazlasıyla başarılı yangınla mücadele var. Ağaç dikimi açısından da dünyaya örnek bir sayıya ulaştık. Fethiye zaten dünyanın cenneti. Cennete bir tuğla da ağaç dikerek biz koyacağız. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Behçet Saatcı Değirmenbaşı Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
title