Haberler

Ferizli Gölkent Gölü Turizme Kazandırılıyor

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde bulunan Gölkent Gölü'nün turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalara devam ediliyor.

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde bulunan Gölkent Gölü'nün turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalara devam ediliyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Ferizli Belediyesince sosyal alan projesi kapsamında Gölkent Gölü kenarına ahşap yürüyüş yolu, kuş gözetleme kulesi ve sosyal tesis yapılıyor.

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölkent Gölü Tabiat Parkı projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İlçede bu zamana kadar hiç görülmeyen ve "saklı cennet" gibi duran Gölkent Gölü'nün turizme ve halka kazandırılacağını bildiren Soğuk, "Projede, kuş gözetleme kulesi, ahşap yürüyüş yolları ve sosyal tesisler yer alacaktır. Projemizin ilk aşamasını bitirdik ve önümüzdeki yıllarda projemiz devam edecek ve her yıl bir değer katacağız. Projemiz 2-3 yıl içerisinde bittiğinde Abant Gölü'ne giden insanlar artık buraya gelip günlerini burada geçirecek." diye konuştu.

Soğuk, tabiat parkına gelecek yerli ve yabancı turistlerin göl çevresinde yürüyerek oltayla balık tutabileceğini belirterek, "Seyyar barbekülerde balığın keyfini yaşayacaklar. Gölkent Gölü'nde yayın ve sazan balıkları var. Projemiz içinde bulunan Sukay Projesi ile de gölde su sporları yapılması için girişimlerde bulunduk ve su sporları da yapılacak. Gölkent gölümüz bu proje ile bir turizm cazibe merkezi olacaktır." dedi.

Gölkent mahalle muhtarı Nurettin Ceber de gölün turizme açılmasıyla yöreye ekonomik olarak büyük kazanç sağlanacağını belirterek, destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sakarya Ferizli Gölkent Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title