Haberler

Fenerbahçe ile Milli Eğitim Bakanlığı Arasında Protokol Krizi Çıktı

Güncelleme:

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanında bulunan İstanbul Anadolu Lisesi'nin kulübe devriyle alakalı protokol feshedildi.

Fenerbahçe Kulübü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "protokol krizi" çıktı.

2002 yılında imzalanan bir protokolle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın hemen yanında bulunan İstanbul Anadolu Lisesi (eski Kenan Evren Lisesi) Fenerbahçe Spor Kulubü'ne verilecekti. Fenerbahçe de bunun karşılığında yeni okul ve tesisler yaptırarak MEB'e devredecekti.

Dönemin Koalisyon Hükümeti'nin Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin'le Fenerbahçe arasında 14 yıl önce imzalanan protokolü MEB, tek taraflı olarak feshetme kararı aldı. MEB fesih gerekçesini "Fenerbahçe protokole uymadı" sözleriyle savunurken buna tepki gösteren Fenerbahçe de, "Protokole aynen uyduk" açıklaması yaptı.

AVCI: PROTOKOLE UYMADILAR

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün protokol şartlarını yerine getirmesine rağmen, Kenan Evren Lisesi'nin kulübe devrinin iptal edildiği iddiasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu. Önergeye yanıtı da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı verdi. Avcı'nın yanıtı şöyle:

"Fenerbahçe Spor Kulübü protokol şartlarını zamanında ve eksiksiz yerine getirmediğinden protokolün madde hükümleri gereği Bakanlığımızın tek taraflı fesih hakkı oluşmuş olup, protokol üzerinde değerlendirmeler ve idari işlemler devam etmektedir''

YILDIRIM: HARFİYEN UYDUK

Kenan Evren Lisesi'nin devrinin gerçekleşmemesi Fenerbahçe'yi ayağa kaldırmıştı. Arazi için 100 milyon lira harcama yaptıklarını vurgulayan Başkan Aziz Yıldırım, geçen yıl yaptığı açıklamada, Bakan Avcı'ya şu eleştiride bulunmuştu:

"Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanında bulunan Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin içinde bulunduğu araziyle ilgili olarak protokol imzaladık ve bu protokolün gereklerini yerine getirmemize karşın hala bir sonuç alamadık. Fenerbahçe siyaset üzeridir. Siyaset yapmayız ama kendi hak ve hukukumuzu korumak için her türlü yasal çalışmayı gerçekleştiririz.''

Kaynak: Haberler.com / Spor

Nabi Avcı İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

ÇARŞI KARTALI:

FENEV KÜMEYE ACİZ YILDIRIM ŞİMDİDE BEŞİKTAŞIN ÖNÜNÜ KESİYOR

5
5
yanıtYanıtla
YORUMS:

Devlet GS ye ve BJK ye komple stad yapıp veriyor da FB ye neden böyle yapıyor ?

7
3
yanıtYanıtla
cenk:

GSa bedava stat yalanını fenerliler uydurur siz de dağın başına gidin sizede stad yapsınlar GS avrupa kupalarını getirdi siz ne getirdiniz şikeden başka küme bile düşürmedi devlet TSun kupası müzenizde kirli kupa

yanıt0
yanıt2
tufan ayvalık:

Zaten bu bakan ne yapıyor hiç bir şey sadece bakıyor bakan eğitimde işler arap saçı saldım çayıra bir adam bunda sonra bunlara oy yok

7
1
yanıtYanıtla
FB YIKILMAZ:

İş siyasi. . . FB gereken her sözünü yerine getirdi. . . Aziz Yıldırım Sarayda yapılan başkanlar toplantısına gitmedi. . . . ve sonucu. . . .

3
3
yanıtYanıtla
AngaraliMobil-IOS:

Beleş kupaya da öyle kondunuz azize nerede bi Beleş var oradasınız ne koparsak kar diyorsunuz sonuç Allah size nasip etmiyor işte süper ligin ahı üzerinizde bunlar iyi günleriniz

0
3
yanıtYanıtla
Adem ınceMobil-ANDROID:

Bu ulkede devlete vergı vermek okul yapmak salon yapmak amator bıranasları desteklemek suclu olarak algılanıyor

2
0
yanıtYanıtla
limonata aklemi hamsi sefsai:

fener düsmani devlet sanki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title