Haberler

Felçli Genç Cumhurbaşkanı Gül'den Yardım Bekliyor

Mardin’de geçirdiği trafik kazası sonucu belinden aşağı felç olan ve 5 senedir tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Serdar Yıldırım ameliyat olup sağlığına kavuşmak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Mardin'de geçirdiği trafik kazası sonucu belinden aşağı felç olan ve 5 senedir tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Serdar Yıldırım ameliyat olup sağlığına kavuşmak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Yıldırımın, tek hayalinin bir an önce iyileşip camiye gidip namaz kılmak isteğini söyledi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Berçem Mahallesi 691 Sokak'ta ikamet eden 22 yaşındaki Serdar Yıldırım, 2009 yılında çalıştığı inşaattan eve döndüğü esnada geçirdiği trafik kazasının ardından belinden aşağısı felç oldu. İlk önce Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde bir ameliyat geçiren Yıldırım daha sonra Ankara İbn-i Sina Tıp Fakültesi'nde ikinci ameliyatını oldu. Sırtının birçok yerine platin takılan Yıldırım'ın, belden aşağısı felç oldu. 5 senedir annesinin ve yengesinin yardımıyla hayata tutunan Yıldırım, bu durumundan kurtulmak için yardım bekliyor. Serdar Yıldırım, "2009 yılının 4. ayında Mardin'de çalıştığım inşaattan eve döndüğüm esnada Mardin Cezaevi yakınlarında trafik kazası geçirdim. Kazadan sonra beni Mardin Devlet Hastanesi'ne ardından Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırdılar. Şanlıurfa'da ameliyat oldum, belime platin taktılar, kazadan sonra belimden aşağısı felç oldu. Takılan platinler 2 ayda bir sinir damarlarına baskı oluşturuyor öyle bir acı oluyor ki dayanacak gücüm kalmıyor. Her defasında acımı dindirmesi için beni ambulansla hastaneye kaldırıyorlar. Ondan sonra Ankara'ya gittim Ankara İbn-i Sina Tıp Fakültesi ortopedi doktoru Prof. Dr. Tarık Yazar beni ameliyat etti. Ameliyattan sonra doktor sırtıma takılan platinlerin çıkarılması gerektiğini ve yürümem için başka bir ameliyata ihtiyaç olduğunu söyledi. Yapılacak ameliyatın riskli olduğu ve ameliyat yapmak için özel bir ekip oluşturmam lazım dedi. Ameliyatın maliyeti 70- 80 bin TL civarında. Maddi imkanım olmadığından dolayı ameliyat olmadım, Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'dan, Sağlık Bakanı'ndan ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. ve bir an önce eski sağlığıma kavuşmak istiyorum. Sağlığıma kavuştuktan sonra ilk yapmak istediğim camiye gidip namaz kılmak ve başımı secdeye koymak" dedi.

Serdar Yıldırım'ın annesi Fatma Yıldırım ise 5 senedir oğlunun ihtiyaçlarını karşıladığını ve bir an önce iyileşmesi için yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Anne Yıldırım, "Oğlum 5 sene önce kaza geçirdikten sonra tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Günde beş vakit abdestini aldırıyorum. Ankara'ya doktora ben götürüyorum oğlumun sancısı başladığı zaman bir anne olarak yüreğim dayanmıyor, onun yanında da ağlayamıyorum acımı içime gömüyorum. Tek başıma kaldığım zaman sürekli ağlıyorum, evlenen çiftleri gördüğümde oğlumun düğünü aklıma geliyor. Gözlerim doluyor ve kahroluyorum, onun da arkadaşları gibi yürümesini, abdestini almasını, camiye gidip namaz kılmasını istiyorum. Oğlum gencecik bir fidandı, fidanım kırıldı. Tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Bu acıya yüreğim artık dayanmıyor. Ben hem tansiyon hem de boyun fıtığı hastasıyım, bu yükü kaldıracak takatim kalmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm yetkililerden oğlumun sağlığına kavuşması için yardım bekliyorum" diye konuştu.

Serdar Yıldırım'ın babası Abdullah Yıldırım'ın bir inşaatta bekçi olarak çalıştığı ailesini bekçilik maaşıyla geçinmeye çalıştığı belirtildi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Serdar Yıldırım Abdullah Gül Mardin Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title