Haberler

Fatsa'da Maden Sahasında Protesto Gösterisi

Güncelleme:

Ordu'nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın çıkarılmasına karşı çıkan köylüler bugün maden sahasında toplanarak protesto gösterisi yaptı.

Ordu'nun fatsa İlçesi'nde siyanürle altın çıkarılmasına karşı çıkan köylüler bugün maden sahasında toplanarak protesto gösterisi yaptı.

İlçenin Yukarı Bahçeler Mahallesi Engiz Mevkii'nde özel bir maden şirketi, altın madeni çıkarmak üzere çalışma başlatmıştı. Şirket, köylülerin tepkisine rağmen çalışmalarına devam ederken, bugün yaklaşık 500 kişilik grup maden sahasına giderek eylem yaptı. Çalışmaların sürdüğü ve eylemlerin yapıldığı alanda jandarma ekipleri, sıkı güvenlik önlemi aldı.

Tepkilerini dile getiren köylüler, taşkınlık yapmadıklarını ancak maden şirketinin çalışmalarına devam etmeleri halinde eylemlerini sertleştireceklerini söyledi. Köylüler adına açıklamada bulunan Buket Karaman, "Şimdiye kadar dünyanın hiçbir yerinde siyanür olmadan maden aranmadı ve aranamaz da. Siyanür 1 gramıyla bile milyonlarca canlıyı öldürecek güçte olan dünyanın en zehirli maddesi. Bizler büyükşehirlerde kalabalıkta duramadığımız için memleketimize geldik. Fakat şimdi görüyoruz ki memleketimizde de yaşanacak yer kalmadı.  Biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Yıllardır yaşadıkları topraklarda maden aranmasını istemediklerini söyleyen Buket Karaman, "Çocuklarımıza talan edilmiş, zehirlenmiş bir toprak bırakmak istemiyoruz. Holdingler, kişiler, şirketler altın sahibi olup kasalarını dolduracaklar diye havamızın, suyumuzun, hayvanlarımızın, sebze ve meyvelerimizin zehirlenmesini istemiyoruz. Bir gramı bile bizlerin ve halkın yararına olmayacak altın için ormanlarımızın yok edilmesine karşıyız" diye konuştu.

Eyleme katılanlardan Güldane Kısırcık da eşinin lenf kanseri olduğunu belirterek, "Temiz hava almak için İstanbul'dan kalktık memleketimize geldik. Geldiğimizde bu manzarayı görmek bizi çıldırttı. Çevremdeki tüm insanlara siyanürün zararını anlattım. Eskiden bilmiyorduk ama şimdi zararın neresinden dönersek kardır dediler. Ben toprağımın peşindeyim başka hiç bir şey değil. Ailemdeki insanların çoğu kanserden öldü o yüzden başka insanların ölmesine izin vermeyeceğim" dedi. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Buket Karaman Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title